Aviseringar
Rensa alla

Hur analyserar man?


Ämnesstartare

Hej allihopa!

Jag fick ett D på mitt SO prov och för att höja mitt betyg till ett C-B så måste jag analysera mer. Skulle någon kunna säga om hur man förklarar?

Skulle vara jätteglad för ett svar 😀 Tack för att du läste!!


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

dany: Tack för att du läste!!

varsågod Blink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

haha :d


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bla bla Stalins utrensingar på 30-talet kanske bör sättas i kontext av den ryska historien som är fylld av härskare som konsoliderat sin makt genom brutala medel blabla 

typ


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Du tänker på möjliga eller faktiska orsaker och konsekvenser. Koppla t.ex.  nutid till förr och resonera kring hur det som hänt tidigare kan komma att/har påverkat samhället idag osvosvosv.


   
SvaraCitera
Bakric

När ett påstående kommer så bör du helt enkelt tänka "varför är det så".
När ett svar kommer så ska du heller inte nöja dig med ett kort "för att det är så helt enkelt".
Borde duga som analysunderlag Galen


   
SvaraCitera

Läste lite i läroplanen och i princip alla ämnen inom SO skall man för betyg A ha välutvecklade och väl underbyggda resonemang med lite annat. Men det nämns i ungefär varenda mening. För att ta ett exempel. En fråga som hur kunde Hitler komma till makten? Då kan man inte bara skriva Hitler kom till makten genom en ölkällarkupp i münchen. Det krävs att man förklarar saken mer ingående som till exempel depressionen på 30-talet som gjorde att det tyska folket hade det svårt. Att Hitler var en god talare osv. Är iofs till viss del att analysera. Gissar att din lärare är lite fast i det gamla betygssystemet där analysera var ett viktigt kriterie. välutvecklade och väl underbyggda och resonemang är inte riktigt detsamma. Fast blir ändå analys av det hela. Förövrigt tycker jag du ska gå och prata med din lärare när du inte förstår vad du skall göra för att få ett högre betyg. Din lärare har skyldighet att informera och förklara kursmålen så att man förstår. Ta inte heller allt mitt på fullaste allvar. Håller på att utbilda mig till lärare så kan inte allt än. Men som sagt snacka med din lärare om du undrar saker. Lycka till Glad


   
SvaraCitera

du läser: gräs är grönt.
idag nöjer du dig med det, det är ett självklart faktum för dig. imorgon försöker du tänka på varför gräset är grönt, de processer som skapar den gröna färgen och vad som skulle hända om gräset INTE vore grönt, och skriver ner det på ett genomarbetat välformulerat sätt i din uppsats.

Imorgon analyserar du.


   
SvaraCitera