Forumet - Hur använder ni facebook?

Hur använder ni facebook?

3617 1 42
Jag gillar inte hur det inte går att rikta sina meddelanden till olika grupper* på Facebook, vilket är varför jag istället använder Google Plus. På så vis kan jag bestämma vilka som ser vad. Då jag sysslar med mjukvaruutveckling och umgås med många som delar mina intressen skriver jag också om det ibland, t.ex. delar intressanta länkar, ventilerar över irriterande buggar, o.s.v. Men 98% av de jag känner på Facebook har inget intresse av sådant, därför finns det ingen anledning att de ska behöva se det. På samma sätt vill jag kanske inte att mer personliga uppdateringar ska visas publikt, eller för affärsbekanta.

*Nu har jag för mig att Facebook fått sådan funktionalitet, men den hade inte det när jag bestämde mig för att byta.

Idag är jag i princip aldrig aktiv på Facebook, men loggar in lite då och då för att se om någon försökt kontakta mig direkt.

Spana också in:

Använder bara facebook till att stalka folk. True story. Annars chattar jag väl lite då och då, gillar något här och där. För det mesta läser jag bara nyhetsflödet och håller koll på vad som händer. Gillar att kunna följa saker jag gillar för att få uppdateringar om sådant jag tycker är intressant. Fast den funktionen börjar Twitter ta över mer och mer. Så...jag använder facebok mest för att hålla koll på läget.
Likear en massa grejer och kommenterar andras länkar, videos, statusuppdateringar eller bilder om de är kulturella referenser, gärna popkultur, spelrelaterat eller generellt nördigt. Ofta väldigt internet. Är medlem i olika slutna facebook-grupper där det i vissa av dem växt fram egna disktinkta jargonger. Ställen där kommatering, versaler och särskilda ord betyder mer eller andra grejer än vad de gör i vanliga sammanhang.


Gör sällan egna statusuppdateringar, om jag gör det handlar det oftast om något jag bakat eller hantverkat fram på egen hand, med bifogad bild.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Just det, svarar ofta på frågor som folk ställer, ungefär som här på UM, eller ger mig in i debatter om de mot all förmodan uppstår.

Kommenterar sällan till aldrig statusuppdateringar som rör vart folk befinner sig för tillfället eller vad de gör just nu.