Forumet - Hur berättar man för sin förälder?

Hur berättar man för sin förälder?

1887 0 22
Jag röker. Min pappa vet att jag har testat men jag vill vara så pass ärlig som möjligt eftersom han börjat vara det mot mig. Men jag vet inte när eller hur jag ska börja. Hur gjorde ni?

Och en sak till, min pappa har en "dejt" sen några veckor tillbaks och hon är gravid, och tänker göra abort. För mig är abort mord och jag är väldigt ledsen över det här. Vad ska jag göra för att få dom att verkligen behålla barnet?
De är varken ihop men vi bor på gångavstånd till varandra & det skulle funka, känner jag. ;/
wickipedia:

Jag röker. Min pappa vet att jag har testat men jag vill vara så pass ärlig som möjligt eftersom han börjat vara det mot mig.


Säg "Pappa, jag röker!".

wickipedia:

Vad ska jag göra för att få dom att verkligen behålla barnet?


Inget alls, är väl knappast din ensak.

Spana också in:

wickipedia:

Det här är min högsta dröm att få ett till syskon. Jag vill verkligen ha det här barnet, annars tänker jag bli ung mamma.


cheisse [tard]

angående rökningen så öhh, om du ska bli ung mamma borde du ändå sluta röka och då slipper du berätta för din pappa att du är rökare. smidigt va? [party]
wickipedia:

För mig är abort mord och jag är väldigt ledsen över det här. Vad ska jag göra för att få dom att verkligen behålla barnet?


Jag kan inte allt om barn så tänker inte försöka berätta vad det innebär, men det verkar innebära helt otroligt mycket mer än du förstår. Och om de bara dejtat några veckor och inte ens är tillsammans så är det nog på långa vägar för stort för de att ta ett barn tillsammans, att vara föräldrarpar är också otroligt stort.
Det är inte din grej, det är faktiskt inte ens din pappas grej utan bara din pappas dejts grej, varje kvinna har rätt att själv avgöra om hon vill behålla ett barn eller inte, fram till någon viss vecka, hennes medmänniskor kan bara vara just medmänniskor.

wickipedia:

De är varken ihop men vi bor på gångavstånd till varandra & det skulle funka, känner jag. ;/


Känner du? det är inte ditt barn och som jag nämnde i förra citeringen så är det där med att de inte ens är ihop ett rejält hinder.