Forumet - Hur berättar man för sin pojkvän att man är gravid??

Hur berättar man för sin pojkvän att man är gravid??

2743 0 15

Har precis fått reda på att jag är gravid, vi snackade om det förr - då jag bara misstänkte att jag var det. Men nu är det så att jag faktiskt är gravid. Hur säger man det på bästa sätt?

Samt hur tycker ni man ska berätta det för hans samt mina föräldrar? 

Inga kommentarer

Tråden har 15 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Spana också in:

Med en lugn och samlad röst, samt genom att lyssna på vad den andra parten har att säga. Huvudsaken är kanske inte alltid hur du säger det, utan att du säger det för att sedan resonera med din pojkvän och eventuellt tillsammans med föräldrar (om ni är mycket unga) om graviditeten.

Det kommer säkert att gå bra!

Era respektive föräldrar behöver inte veta någonting såvida du inte vill fullfölja graviditeten. Vad honom angår så försök låta så saklig och icke emotionell som möjligt. Säg i förbigående att du har missat en menstruation och ta det därifrån

Du kan börja med att ni sätter er ner eller vad ni nu känner för, jag själv har varit gravid och då gjorde jag som såhär ungefär. Skrev tillarrow-10x10.png min pojkvän att vi var tvungna att ses och att jag ville berätta något. Han kom hem till mig, vi satt oss i min säng.

Han: Vad var det du skulle berätta älskling.

Jag: Jag är gravid... Vad skaarrow-10x10.png vi göra?

Han: Jag tycker abort vore det bästa, eftersom vi är så unga. Men det är din kropp och du bestämmer om du ska behålla den eller inte, jag kommerarrow-10x10.png alltid finnas där och stötta både dig och babyn.

Så.. Jag valde självklart att göra abort eftersom jag anser att är man 15 år så är man fortfarande ett barn själv hur mogen man än är, jag går i skolan, ska börja gymnasiet och grejer. Hade jag valt att behålla barnet så hade jag inte haft någon bra framtid, det är även synd om ett barn att ha arbetslösa föräldrar. Jag väljer istället att vänta ett par år till! 

Hoppas det går bra för dig att berätta för din pojkvän och att han tar det på ett lika bra sätt som min gjorde.

Lycka till!