Forumet - Hur blev du kristen?

Hur blev du kristen?

6046 0 84
Hejsan.

Finns det någon som skulle kunna tänka sig att berätta hur den blev kristen? Lite nyfiken bara. Själv är jag en ganska "nybliven" kristen och kan berätta om hur jag blev kristen lite senare. Orkar inte skriva så mycket just nu men jag hoppas att det finns andra som gör det.

Det vore väldigt intressant att få höra andras historier.

// Zillan

Spana också in:

kosjka:

men du använder den till att spamma um med lama trådsvar


A, anser att det GIVER mig något till skillnad från att läsa en Bibel och täcka mina ben och armar. När jag spammar UM så är det för att det stimulerar mig & därav mår jag bra av att sitta & nörda mig här, smartskaft.
Zillan:

men efter vissa händelser så kan man ändras väldigt mycket som människa...


Been there done that
Sen var med om andra händelser där gud var extremt frånvarande under alla åren jag var kristen utan att ge ett enda bönesvar.
Då ändras man igen och slutar tro på en påhittad gubbe [cute]
Zillan:

Jag tänkte så förut också men saker och ting kan faktist ändras...


Jo, vet, men jag ogillar oftast drastiska förändringar som jag själv inte beslutat mig för att införa i mitt liv osv.

Även om Bibeln skulle vara byggd på sanning och fakta, skulle jag ändå inte följa det den Säger. Jag är skapt av någon "högre makt" (eller vad man nu vill kalla det som skapat oss) och den dagen min skapare ber mig tro på en specifik, exempelvis, religion så kan man nästan kalla mig religiös (efter att jag ifrågasatt ca 5 saker, osv.)

Men, nu har inte det hänt. Än är mina föräldrar skaparna av mig, följer dem - till viss gräns. Resten hanterar jag själv, för jag har en hjärna att använda och inte bara ett par instinkter.

Åh, vill predika.
S3ON:

Om han är i närheten, varför existerar allt elände då?


Jadu, det är en svår fråga men jag tror att det finns en anledning till allt som händer. Tja... du kan ju läsa min blogg, mitt liv är ju väääldigt långt från perfekt så självklart, jag tvivlar men jag tror ändå att det finns en anledning till varför allt händer...