Forumet - Hur blir jag mer social? Hur?

Hur blir jag mer social? Hur?

363 0 6
Tjena! 

Jag behöver hjälp typ nu, jag vet typ inte hur man snackar med folk. Ärligt nu så tror jag att jag har socialfobi eller talsvårigheter ibland, jag är nog rätt introvert som människa och ganska stel. 
Jag behöver alla tips jag kan få på hur man liksom får konversationen att flyta på men också hur man ens startar en konversation.

Jag vill bli den här pratiga roliga människan som alla bara älskar, jag gillar ju egentligen att vara social och jag älskar att prata men bara med mig själv typ. Jag hatar oxå att vara själv så inget av detta går riktigt ihop. 

Juste är oxå sämst på småprat osånt, typ lära känna nya människor hur fan gör man de? Jag blir alltid bara så himla stel och typ sitter brevid tyst och nickar på huvudet man ba är du skadad eller?! 

Sen har jag ingen humor heller så det fan jävligt svårt att vara mig, jag vet inte ens varför mina vänner stannat eller det har dom ju inte ens. Vad tycker folk är kul? Killar va tycker ni är roligt? Tjejer va tycker ni? 
Vill liksom att folk ska garva så mycket när dom är med mig så din pissar på sig och aldrig vill gå hem! 

Så behöver alltså hjälp med att bli mer extrovert och mindre introvert, jag vill kunna prata med folk, veta hur man liksom får konversation att rulla på, att småprata, kunna lära känna nya människor, prata med folk sa jag de och jag behöver blir rolig! 

Uppskattar alla tips jag kan få! 

Spana också in:

Att prata i ett social sammanhang är att uttrycka känslor. Du borde se hur du utrycker dina känslor. Vi killar utrycker känslor på ett helt annat sett än kvinnor.  Ditt sätt att utrycka känslor kanske är inte genom att prata. Se först hur du utrycker dina känslor i ett social sammanhang. Om du så gärna vill utrycka dina känslor med ord och prat, då kan du börja sätta dig i andras kläder. Lära deras kod när de pratar. 

Jag är också introvert och har haft väldigt svårt för att småprata när jag känt att det oftast inte leder någonstans. Jag är nu lite äldre och  har gått ett par utbildningar och kan säga att det blir bättre, men kräver att du som introvert anstränger dig lite. Det du måste göra är att börja försöka småprata med människor och ta dig an jobbiga situationer som du vanligtvis skulle gömma dig ifrån så att din självkänsla blir bättre.

Ett tips är att läsa på om MI ''Motiverande Samtal''. MI lär hur man bemöter andra människor positivt och hur DU håller en konversation vid liv. MI tar upp att du ska lyssna, reflektera och ställa öppna frågor så att den du pratar med känner att det går att prata med dig.

Det jag har haft mest nytta av är att börja ställa öppna frågor och reflektera även fast allt inte är av intresse för mig. Att föra en konversation kräver att du visar intresse till den du pratar med och dennes intressen, annars dör konversationen relativt snabbt. En annan sak är att du aldrig ska visa superioritet i en konversation, 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/motiverande-samtal-om-sexuell-halsa/introduktion-till-mi/kommunikation/

MI på djupet går egentligen ut på att du bara ska reflektera osv och få den andra människan till att prata om sig själv för att kunna ta egna beslut, kommunikationsdelen inom MI är dock vad jag sparsamt använder mig av då jag vill bli bättre på att prata. I början kan det kännas drygt att fråga saker man egentligen inte bryr sig om för att förlänga konversationer men det blir lite som en rutin efter ett tag.