Forumet - HUR blir man av med mjäll ?

HUR blir man av med mjäll ?

9441 0 45
har haft det rätt länge nu och använder mjällschampo och balsam när jag duschar, ändå hjälper det inte.
finns det ingen huskur eller nåt mot mjäll ? eller nåt annat man kan använda när man tvättar håret?

nu kommer ni väl säga att jag ska låta håret "vila" och använda vanligt shampo istället, men hade det funkat så hade jag ju inte behövt köpa mjällshampo.

Spana också in:

Alltså, använder du head and shoulders så borde du nog tänka om... Fråga på apoteket (om du inte gjort det redan, förstås...) och försök tvätta håret så sällan som möjligt, kanske kolla om det funkar bättre om du använder vanligt shampoo (som är snällt mot hårbotten) varannan gång? Jag hade mjäll förut, men så fort jag slutade använda huvudbonad hela tiden + använde ett megashampoo jag hittade i nån hälsokostaffär så gick det över. H&S kändes dock mest som att kleta in håret i tandkräm, och hjälpte i typ 5 minuter...
standby:

huvudbonad


jo, jag har oxå märkt att mössa är bajs mot mjäll [sad]

OnT: när jag blonderadehåret försvann det :D sedan har jag blivit mer noggrann på att tvätta håret bara när det är fettigt, inte varje dag, kanske var tredje/fjärde...? och ett milt schampo, jag hade nåt från yves, med trollhassel i. vet inte om det har nån betydelse, men.... har haft H&S ett tag, men det funkade typ bara nån månad i början. nu är det dock inte så illa, och det hinner bli lite mer tills jag blonderar om håret igen, typ varannan/tredje månad :)
kimberlyjoness:

eller nåt annat man kan använda när man tvättar håret?


Undrar liksom flera andra här vilket mjällschampo du använder? H&S är som sagt inte att rekommendera, Apotekets is the shiet.

Fönar du håret eller låter du det självtorka? Jag fick tydligen mjäll av att låta det självtorka, eftersom mjällsvampen trivs alldeles ypperligt när det är fuktigt.
five squared:

H&S är som sagt inte att rekommendera, Apotekets is the shiet.


aa det är head and shoulders jag använder, fast har slutat med det nu ch använder vanligt shampo så jag får se om de blir annorlunda.

five squared:

Fönar du håret eller låter du det självtorka?


självtorka, alltid, eftersom mitt hår torkar så fort ändå och jag tycker inte det hjälper att torka med hårtork