Forumet - Hur blir man av med stalkers?

Hur blir man av med stalkers?

2631 0 13
Nyss registrerat mig här, så vet inte riktigt hur saker och ting funkar. Men jag hoppas att ni kan ge mig lite råd och så.

Det är så att jag är medlem på en sida, där en kan skapa sin egna profil och chatta med annat folk.
Mitt namn, eller något annat som har med mig att göra står inte med. Förutom min musik/filmsmak och en sketen bild på mig själv där man knappt ser mitt ansikte. 
Men, någon fejkprofil skriver till mig och ställer massor av äckliga frågor om mitt ex, t.ex ''Skulle du kunna bli tagen hårt av ditt ex?'' osv. Jag svarar tillbaka med ''Lägg ner.'' Och då får jag som svar att hen vet vem jag är, och vet om mina vänner och vad som sägs i mina kretsar om mitt ex. Och jag misstänker att det just är mitt ex som sitter och skriver det här. Jag vet att han har stalkat mig både irl, och på internet. Han gör allt för att jag ska veta om att han fortfarande finns där ute. (Han är psykopat)
Och han ligger med folk som han vet att jag kommer stöta på. (Trots att han har en ny flickvän)

Och nu har en annan fejkprofil, kopierat hela min profil till sin egna. Hens användarnamn är väldigt likt mitt riktiga namn. Misstänker att det är han det med. För han vet precis hur han ska göra för att göra mig så obekväm det bara går. 
Jag var tillsammans med han i över ett år, och bodde med han i 8 månader. Han var otrogen mot mig konstant. Och han manipulerade, ljög och sånt där som psykopater är bra på. 

Men hur fan får jag honom att låta mig vara ifred? Vill verkligen att han ska försvinna ur mitt liv. Men vad jag har fått höra är det svårt att bli av med psykopater. Har ni några råd?

psykonaut:
Grejen är den att jag inte har några som helst bevis på att det är han. Men eftersom att jag varit tillsammans med han såpass länge så förstår jag hur han fungerar. Och han gör allting så smart att det inte går att sätta dit honom.
Brukar du besvara hans meddelanden och sådär? Rekommenderar att du ignorerar allt. 

Spana också in:


psykonaut:
Ja, men det stoppar ju inte att han har folk som berättar för honom vad jag gör, vilka jag hänger med osv. De ser mig förmodligen på stan, och kan ju inte direkt stanna hemma. 
Sluta kommunicera med honom bara, och se hur det urartar sig. Du kanske även skall försöka spela in bevismaterial och sådär också, screenshota meddelanden o.s.v.