Forumet - Hur blir man vältränad med synliga muskler?

Hur blir man vältränad med synliga muskler?

701 1 3
Rätt balans av sömn, mat och rätt form av träning.

Det många glömmer är att villa är minst lika viktigt som att träna hårt och äta rätt. Det är under sömn och vila som man ger kroppen möjlighet att bygga upp och återhämta sig.

Man ska ju försöka att äta mer än vad man förbrukar under träningen annars brytter man ner kroppen under hård träning. Av egen lärdom så har jag alltid bara ätit inte riktigt brytt mig om vad eller hur många kalorier. Men ska man träna på elitnivå så är det viktigare men annars funkar det bra att bara äta.

Sen är det vilken typ av muskler man vill bygga som avgör träningen. Antingen så bygger man muskler för ex bodybuilding då brukar man få stora och uppblåsta muskler men inte så effektiva. Sedan finns det att man bygger för att bli stark vilket kommer att ge mindre muskler men effektivare. Vilket är mer mot elitidrottare.

Sen spelar det roll vilka gener man har i sig och ålder mm. Personer med explosiva muskler brukar oftare ha lättare att få stora och synliga muskler medan personer med långsammare muskler brukar få mindre synliga muskler men brukar få bättre uthållighet.

Lycka till och glöm inte bort att lyssna på din kropp.