Forumet - Hur blockerar man någons nummer?

Hur blockerar man någons nummer?

5705 0 23
Hej!

Jag och min flickvän gjorde slut för ett tag sen och nu håller hon på och spam smsar mig hela tiden o lämnar mig aldrig i fred. Jag har en iPhone 4 och undrar om det finns nån app eller något annat sätt som gör att hon inte längre kan smsa och ringa mig?

Tack!

Spana också in:

Tror det mest effektiva du kan göra är att prata ut om det med ditt ex. För om du bara blockerar hennes nummer eller byter själv nummer, kommer hon knappast att helt enkelt ge upp att försöka kontakta dig.

S3ON:

Fast även fast du skaffar nytt abonnemang lär du ju finnas med på eniro och sådant skit, vet ej hur man går tillväga för att ej finnas på ställen som dessa, lär ju kosta någon summa. [sad]


Man kan välja att ha dolt nummer så att ens nummer inte finns med i offentliga databaser. Summan är högst överkomlig.
JB Den Andre:

Vet med mig att jag betalade en summa på 100kr i administrativa kostnader någon gång för säg 5-7 år sen. Men säger du det så är den då verkligen högst överkomlig.


Dan_the_ironman:

Jag har för mig min pappa sa något om detta, iofs skulle det ha kunnat vara på NMT-tiden om nu det gör någon skillnad.


Har jobbat på kundtjänsten, går inte att spärra nummer, och hemligt nummer är gratis. Det finns dock appar till både android och ios som spärrar nummer.
pizdakurac:

Har jobbat på kundtjänsten, går inte att spärra nummer


Det beror säkerligen på vilken operatör man har, rent tekniskt skulle det inte vara allt för svårt att lösa.

pizdakurac:

Det finns dock appar till både android och ios som spärrar nummer.


För IOS måste man nog jailbreaka med tanke på det är så stängt.
Dan_the_ironman:

det kan man göra på hemtelefonen åtminstone, om jag nu inte är ute och cyklar.


Det är du.


Dan_the_ironman:

Hur som helst så kan knappast tekniken vara ett hinder.


Jo, eftersom det inte går att lägga spärrar på specifika samtal i nätet. Det är i så fall via telefonen det måste ske.
pizdakurac:

Jo, eftersom det inte går att lägga spärrar på specifika samtal i nätet.


Nonsens. Med tanke på att det går alldeles utmärkt att exempelvis avlyssna och omkoppla samtal baserat på vilket nummer de kommer ifrån finns det ingen som helst teknisk anledning till att det inte skulle vara möjligt att blockera nummer på operatörsnivå. Däremot vill operatörerna naturligtvis inte göra detta. Så länge de släpper igenom all trafik utan att diskriminera åtnjuter de ett liknande skydd som posten; det är inte deras fel om någon använder deras nät till kriminella aktiviteter. Om de däremot börjar agera polis och filtrera i sitt nät, då kan de bli skyldiga att göra både det ena och det andra.

Hela den här konversationen är ett lysande exempel på varför man aldrig under några som helst omständigheter ska ringa supporten om man vill få sitt problem löst; indoktrinerade apor som går efter ett fast manus för att spackla över den skriande bristen på kunskap och analytiskt tänkande.