Forumet - hur botar man depression

hur botar man depression

5052 0 68

Spana också in:

Temnozor:

Går ej.


Anar det.

skepparkrans:

Man dör.


Ger livet ett halvår till. Blir det inte bättre är väl döden ett relevant alternativ.

Buddah:

Genom exempelvis terapi. Depression krävs det motivation och arbete för att ta sig ur, är inte som någon sjukdom man kan ta ett piller mot och så är den väck.


Jag kan "se framåt"-biten men klarar inte av nuet (livskraften finns inte).
Buddah:

Är väl inget man botar, är väl något man växer sig ur.


Ja, "växa sig ur" låter bättre i sammanhanget. Det är frågan om rätt många förändringar såväl inom dig själv som utanför som måste ske innan depressionen gradvis försvinner. Piller kan hjälpa till viss del, eftersom det delvis är frågan om att ha "normala" nivåer av vissa signalsubstanser i hjärnan. Men pillerna hjälper inte ett skit om du inte ser till att försöka se/tänka annorlunda på din situation. Under depressioner ältar man samma jävla skittankar hela tiden och kommer ingen vart, därför måste man se till att komma loss på nåt vis genom att tänka om och komma till insikt om att det faktiskt finns en del lycka att hämta i världen, att allt inte är jobbigt och ångestframkallande. Sen påverkar givetvis omgivningen en del också. Är du fast rent fysiskt (i arbetslöshet eller sysslolöshet över huvud taget) så blir det lätt att du känner att du är fast mentalt också.

Sammanfattningsvis: stå inte och stampa på samma ställe hela tiden, gå inte i cirklar. Förändra din situation, lite i taget!
Blir kär, känslorna besvaras, killen är dum och så känner man sig bra eftersom man inser att man iaf inte är lika dum, typ.

Tänkte så igår iaf.

Annars gäller det väl bara att sakta men säkert programmera om sina tankebanor.
Låtsas att du är en hund, ge dig själv små belöningar(långsiktiga) när det går bra. När det känns som om du gör fel får du helt enkelt tänka att det blir bättre nästa gång osv.

Don't beat yourself up about it, tror jag är en bra fras när det kommer till de negativa tankarna.

Det är svårt att veta vad som hjälpte i efterhand.

Piller kommer bara döda tanken, inte känslan(iaf inte de lagliga i preskriberad dos, och övriga är bara kortsiktiga(tanken behövs för att du inte ska göra dumma saker pga känslan(men det är bara av egna erfarenheter och menar inte att det är så för alla))) (Jag tror jag förälskat mig i parenteser[love])
galenolga:

Blir kär


Sånt har hittills mest förvärrat läget för mig. [mad] Men jag förstår att du menar de positiva aspekterna, vilka givetvis inte är att förneka. :)

Viha:

men 6 år senare så vaknade jag en dag och var fri ifrån den.


Det är det - om något - som motiverar mig att blicka framåt i nuläget, att depressionen en dag kommer försvinna (vilket jag antar är möjligt).

Lounge fact:

går du i terapi?


Ja, fast den har inte hjälpt mig så mycket hittills.