Forumet - Hur fan är lärarna egentligen?

Hur fan är lärarna egentligen?

472 0 15
Tja!
Jag behöver välja gymnasium om nån månad som många andra. Jag har denna termin 295 poäng, och räknar med att ligga någonstans där, om jag har tur aningen högre, till slutbetyget.

Just nu lutar allting mot att jag väljer Norra Real, Naturprogrammet med inriktning matematik & datorvetenskap.

Detta dels för att jag är bra på matematik, känner mig säker i det, och även för att jag är haj på webbdesign, kan mycket där, och helt enkelt gillar programmering och allt sådant. Funderar starkt på att jobba med något i det området i framtiden och då vore det ganska bra.

Samtidigt går jag ju naturprogrammet i sådana fall och då får jag en bred grund.

Nåja, jag tvekar som fan på en punkt och det är LÄRARNA!!!
Har hört att de är fyrtioplussare och väldigt ointressanta, och det pallar jag fan inte. Är det någon här som har någon som helst erfarenhet av dessa, har gått på Norra real eller hört något så är ni jävligt välkomna att förklara.

Jag har även kikat på Kungsholmens gymnasium, och exempelvis Mikael Elias Teoretiska (eller vafan det heter) och Blackebergs gymnasium. Nackademins också.

Så, jävligt tacksam för er hjälp!

Är även lite skraj att få sämre betyg i Norra Real än i en liten sumpskola, stämmer det fortfarande att det är så?

Tack![cute]

Spana också in:

Ja just ja! Om man går en inriktning som denna, matematik och datorvetenskap, så är det ju generellt oftast fler killar som väljer det.

Går man alla ämnen med sin klass i gymnasiet, eller blir det uppdelat i grupper efter skicklighet och kunskaper? För jag vill såklart ha en del tjejer runtomkring mig också, blir ju dött annars ;-)

Och inte vore det bättre om alla vore "febrilt datorinsatta" (ist. för datanördar som är aningen påhoppande)?

Så, hur är det?
Det heter datavetenskap, inte datorvetenskap.

Aja iaf, jag ska också välja Natur. Jag är också bra på webbdesign men lutar ändå att gå natur/natur då jag missar behörighet till att kunna bli läkare om jag går matte/data. Sedan är det väll knappast vi som kan veta vilken skola som är bäst för dig? Besök skolorna på öppet hus och kolla vilken som passar dig? [smile]
Mitt bästa tips är att gå på öppet hus av ALLA du är intresserade av. Jag var rätt inställd på Norra Real, men sen gick jag dit och ändrade mig totalt. Mikael Elias tyckte jag inte heller om, vem vill gå i gamla lägenhetslokaler?

Sen det där med betyg, jag har hört att Kungsholmen ger rätt höga betyg (men så är det ju bra elever också). Rätt slappt också för den delen.
kumquat:

Mitt bästa tips är att gå på öppet hus av ALLA du är intresserade av. Jag var rätt inställd på Norra Real, men sen gick jag dit och ändrade mig totalt. Mikael Elias tyckte jag inte heller om, vem vill gå i gamla lägenhetslokaler?


Öppet hus är otroligt viktigt att gå på eftersom man får se skolan som den är och träffa lärarna, visserligen går jag på Mikael Elias och kan säga att lokalerna är bra även om de e ett gammalt lägenhetshus. lärarna är dock toppen [y] engagerade och tillmötesgående ;) om något är bra med skolan så är det undervisningen och lärarna. Rekomenderas stort om du inte vill känna all konkursens om betygen som kan finnas på skolor som tex. norra real.
Kimpas:

visserligen går jag på Mikael Elias och kan säga att lokalerna är bra även om de e ett gammalt lägenhetshus


Ja, jag skulle nog inte skrivit så, alla tycker ju olika. Men det gör det ännu viktigare att gå på öppet hus, för även om någon säger "Jaa, det är jättefina lokaler" så är det ju inte säkert att man själv trivs - och tvärtom. Som sagt, gå på öppna hus!