Forumet - hur fan döljer man sin historik?

hur fan döljer man sin historik?

1433 0 17

Spana också in:

Det finns en liten klocka med en grön pil som följer den. Den visar "Tidigare" när du håller muspekaren över. Klicka på den och och till vänster i webbläsaren kommer en spalt med de sidor du besökt från 7 veckor tillbaka. Markera de sidor du vill ta bort ur historiken så kommer de inte komma upp om man aktivt kollar på besökta sidor; OBS - de kommer fortfarande fyllas in i adressfältet. För att ta bort det som fylls i adressfältet (ponera att du sökt på Youtube och vill få väck det, men när du skriver in "y" i adressfältet så fylls det i och upptäcks), så här tar du bort det som fylls i:

Internet Explorer 4.0, 4.01, 5, 5.5, 6.0
Stäng alla instanser av Internet Explorer och alla webbläsarfönster.
- Klicka på Internet-alternativ på Kontrollpanelen.
- Klicka på Rensa Tidigare på fliken Allmänt.
- Klicka på Ja och sedan på OK, så att dialogrutan Internet-alternativ stängs.
(detta vet jag inte om det tar bort historiken, men det tar i alla fall bort det som fylls i vid sökning i adressfältet, så är säkrast att göra det första jag skrev också).

Såhär kan man gå tillväga manuellt i alla fall, och tror att det skall funka fint. Har inte behovet själv att ta bort historik så ofta men när jag väl gör det så tar jag bort det manuellt (men då via Firefox, tycker det är mer lättmanövrerat). Annars finns väl program som gör detta åt en men, bra nödlösning, kanske.

edit: klockan finns bredvid Favoriter, i alla fall i min ickemoddade Internet Explorer-läsare
Gå till inställningar, klicka på "Ta bort" under gruppen "Webbhistorik".
Markera kryssrutorna över det du vill ta bort, (dvs. formulärfilter, kakor, temporära filer m.m.).
Svårare än så är det inte.

Nästa gång du ska surfa privat, surfa i inPrivate.
Tryck på Ctrl + Shift + P för att öppna nytt inPrivate-fönster, då sparas ingen data om webbhistorik på datorn. Mer om det visas på sidan about:InPrivate som visas när du öppnar fönstret.


Jag rekommenderar inte att du byter webbläsare. IE har fler funkioner och kan dessutom köras på flera programmeringsspråk än vad de andra webbläsarna kan.

OBS! Din internetleverantör kan dock se vilka sidor besökt. Oavsett webbläsare.