Forumet - Hur fan frigör man sig från föräldrarna?

Hur fan frigör man sig från föräldrarna?

2399 0 34

Spana också in:

De har själva pushat på lite skulle jag vilja säga, men morsan kan väl vara lite väl moderlig ibland, ex ringer och låter ledsen när jag ska cyckla hem full pga hon är rädd att det ska hända något. Annars är det väl ganska chill, jag bor inte hemma på veckorna pga plugg, och mina föräldrar har alltid trott på mig (att jag gör rätt val) även när jag bevisat att jag inte gör det. Det är nice.

nu vet du.
Dan_the_ironman:

Jag förstår inte riktigt vad dina föräldrar gör dock, det kan ju hända att våra är lika men att vi tolkar dem på olika sätt också.


Svammel:
Tja, framförallt min far brukar ofta beskriva min upplevelse som världsfrånvänd, samt kräva ett starkt faktaunderlag för att själv begrunda saken innan har medger (eller inte håller med om) att det jag ska göra är försvarbart... men missuppfatta mig inte. Jag älskar mina föräldrar och de är fina, om än överbeskyddande... fast jag antar att frigörelsen hänger mycket på mig egentligen.

OnT:
Det kan mycket väl vara som du säger.
MissAnox:

om än överbeskyddande... fa


Det kan jag tycka att mina är med, eller åtminstone min mor, men sedan får man tänka i olika perspektiv, hon kanske vill hämta mig när jag är ute och super i hembyggden, men å andra sidan får jag söka exakt vad jag vill och gå precis vart jag vill i högskolan och ändå vara helt säker på att hon kommer respektera och stå bakom mig i de val jag gör, vilket är mer värt för mig.
Dan_the_ironman:

men morsan kan väl vara lite väl moderlig ibland, ex ringer och låter ledsen när jag ska cyckla hem full pga hon är rädd att det ska hända något.


[bigsmile]

ont
vet inte riktigt, flyttade hemifrån 40 mil när jag var 16
iofs så har jag ju en väldigt nära relation med min moder så hon vet ju rätt mycket (nästan allt) om mig och mitt liv också.
Jag känner samma sak, jag har alltid varit "Good" liksom inte festat osv och jag känner att jag fortfarande blir behandlad som en 3åring och dom frågar varför jag ska ha pengar och vad jag gjort när jag varit med kompisar även om dom vet att jag inte dricker.

Om du vill frigöra dig genom att flytta ut är det väl bara att säga jag är 18 år nu och vill flytta härifrån, vill du bo kvar kan du ju fortfarande säga jag är 18 det är dags att ge mig frihet osv...

Detta funkar dock inte för mig så, om någon har andra tips, skriv gärna.