Forumet - Hur fan ska jag ta tag i detta?

Hur fan ska jag ta tag i detta?

148 0 20
Hej.. det är så här att min flickvän var väldigt deprimerad för ett ganska bra tag sedan, och skar sig därför. Det hjälpte henne, men hon slutade med det precis innan vi blev tillsammans. De var sjukt jobbigt för henne att berätta det för mig, och jag försökte liksom va där för henne så gott jag kunde. För 3 dagar sen fick hon en panikattack mitt i natten, och föll tillbaka.. Hon skar sig alltså igen för att få slut på det. Nu vet jag inte hur i hela fridens namn jag ska ta tag i detta.. Hon säger att det räcker att jag finns där för henne, men det känns som om jag borde göra något mer. Jag vill ju få henne att sluta, för alltid. Hjälp någon?

Spana också in:

litenpojke:

Okej, tack för det väldigt givande svaret.


1. Du kommer inte hjälpa henne om du ställer krav på henne om att hon ska sluta skära
2. Även om du vill att hon ska sluta skär sig, så kan du inte få henne att göra det, eftersom det bara är hon själv som kan sluta, och då måste hon vilja sluta för sin egen skull, inte för din. Slutar hon för din skulle kommer hon säkert att börja igen när ni gör slut.

Allt du kan göra är att vara där för henne, kräv inte för mycket, puttinutta inte med henne, utan behandla henne precis som du gjorde innan hon fick ett återfall, och visa att du inte älskar henne mindre för att hon skär sig.[zzz]
Klorofyl:

Tillåt dig själv att må bra även fast hon mår dåligt.
Känn ingen press på att du ska få henne att må jättebra hela tiden, du är hennes partner inte hennes psykolog/psykiatriker/whatev.


Mm, förmodligen det bästa du kan göra, vara en glad, fisk och positiv ljuspunkt i hennes liv.

Dock borde hon ju verkligen skaffa läkar/psykolog hjälp.
litenpojke:

Hjälp någon?


Det finns, som du säkert förstått, en anledning till att hon skär sig, ett djupare problem. Det är egentligen det här problemet som hon/ni måste handskas med.

Har du prövat att fråga varför hon skär sig och varför hon mår dåligt? Se till att hon vet till 100% att hon kan lita på dig. Pröva att säga till henne att nästa gång hon får en panikattack så ska hon, istället för att skära sig, ringa dig och prata ut, för tro mig...att bara få prata om ett problem hjälper mer än många tror.
Titta här. Din tjej skär sig. Det är något som hänt, något hon mått dåligt för i en lång tid. Och hon slutade strax innan ni blev tillsammans?
Jag har varit i exakt samma sits som din flickvän.
Jag själv mådde riktigt, riktigt dåligt. Jag hade självmordstankar osv, och jag skar mig. Sedan träffade jag en kille, som jag verkligen gillade, och, han (kors i taket) gillade mig med. Jag kände att jag kunde inte sitta och göra mig själv illa, om det faktiskt fanns folk som gillade mig riktigt mycket. Så, jag la av. För att inte såra honom. Sedan berättade jag för honom, och det var okej, det var bra att jag hade slutat. Sedan, efter 9 månader, så fick jag "återfall". Det hade inte blivit bättre, genom att sluta. Jag hade inte mått bättre när jag inte skar mig. Så jag började igen. Jag skar mig på de mest tokiga ställen man kan tänka sig, bara för att min pojkvän inte skulle få reda på det. Men, han märkte det, och så var det med det. Iofs, dröjde det kanske 2 veckor, och sedan gjorde jag slut med honom. Men, som sagt, jag har varit i samma sits och grejen är den, att du kan inte göra så jättemycket åt att hon skär sig. Om hon slutar helt och hållet för din skull, lär hon få "återfall" om det tar slut mellan er. Så var fallet för mig. Hon är iofs inte jag, och jag vet inte hur hon är, men det är oftast så. Det du kan göra för henne är som sagt att finnas där, visa att du verkligen bryr dig om henne.
Något ni kan göra är att prata om det som fått henne att skära sig, "grunden" till det. Det finns alltid ett skäl, om det inte är för att få uppmärksamhet, vilket jag utesluter, eftersom jag är människa, jag kan inte tänka så om personer jag inte känner. Föreslå BUP, någon viss psykolog. Det kanske är så att hon inte vill prata med någon, men, det är faktiskt skönt att prata ut. Oavsett vem det är.
Det är hennes beslut om hon vill sluta skära sig eller inte, för, när man väl börjat, så blir det verkligen svårt att sluta. Det blir som ett beroende. Och det är väldigt jobbigt. Men, det finns flera tusen som klarat av att sluta skära sig. Det är hennes egen vilja att sluta skära sig som bestämmer.

Btw, Förlåt så himla mycket för det jättelånga utdraget, det enda som behövs läsas är det nedre partiet. Jag gillar att skriva [y][cute]