Forumet - Hur får jag Anoerxi? inrw för jag vill ha det men, funderingar ..

Hur får jag Anoerxi? inrw för jag vill ha det men, funderingar ..

5325 0 18

Spana också in:

xNemoMyName:

Hur får man Anorexia Nervosa?
Jag har lite funderingar över det..


Det börjar vanligast med att man slutar äta godis till exempel och att man tränar för att man vill bli smalare. Sedan spårar det där ut och man känner sig fet även fast man går ner och blir bara äcklad av mat och slutar äta och det blir tvångsaktigt och psykiskt stört. [y]
xNemoMyName:

jag vill inte ha det, mest funderingar ..
hade det förut, men det var för jag inte åt..


Man har INTE anorexi, man lider av det. Anorexi är en psykisk sjukdom, vilket betyder att bara för att man inte äter och går ner i vikt så lider man inte av sjukdomen.

Anorexi sitter i huvudet, det är ju tankar...
vikten och bantningen är bara en sekundär följd av vad huvudet "säger".
På samma sätt som du blir schizofren eller får tvångstankar. Om du har tur så mixas alla tre. Inget att rekommendera, och inget ämne att ens diskutera. Av någon anledning så känns tråden lite obekväm, jag kan inte riktigt sätta fingret på varför den känns så. Ska sova på saken och se om jag tycker likadant ikväll, för isåfall låser jag den.
Fast vadå, det måste väl grunda sig i någonting?
T.ex. att man har jätte dåligt självförtroende och tror att det ska bli bättre av att man går ner i vikt, eller att man har blivit sexuellt utnjyttad och att man inte längre vill vara "kvinnlig" för då kanske samma sak ska hända igen och SEN börjar man svälta sig sälv och träna onödigt mycket...eller?
Vad vet jag egentligen, men det låter ganska lågiskt.