Forumet - Hur får jag bättre autostart på datorn?

Hur får jag bättre autostart på datorn?

1045 0 17

Spana också in:

Jag kan inte windows 10 så väl så det kanske är precis det här du har gjort på bilden där som jag skriver nu... men i windows 7 kan du skriva msconfig i sökrutan eller i kör/run programmet. Därav får du se olika kategorier, välj Autostart, ignorera de andra kategorierna för annars kan det strula till sig med datorn en hel del. Hursomhelst, under Autostart kan du välja vilka program som skall köras/öppnas när du loggat in, om du vill använda datorn snabbare när du loggat in på den så kan du välja så få program som möjligt då de flesta troligtvis är onödiga, men fortsätt att ha aktiverat virusskyddet och sådana program som hör till om du har tangentbord eller hörlurar som kräver ett visst program för att fungera korrekt.
Så du kan exempelvis inaktivera skype, steam, discord, spotify och alla sådana program, så kan du själv sedan välja att starta dom som vanligt, skillnaden är ju bara att allt inte startas när du loggar in, för man kanske inte har användning av allt, så då är det lite bättre att få det att gå snabbare, så minskar du några i antalet processer också.

Skulle vara lite försiktig med sådana "cleaners" du har, de kan göra skada, fast CCleaner är väl rätt känt så bör väl inte vara någon fara, men var försiktig innan du installerar sådana och absolut inte registercleaners/regcleaners.
De där programmen tar i princip ingen tid alls att starta i sammanhanget. Datorn är väl helt brukbar så fort du ser skrivbordet, eller hur?

Vill du att det ska gå ännu fortare (vilket är lite onödigt om du inte startar datorn 50 gånger per dag) så skaffar du en M.2-SSD, om ditt moderkort har en sådant plats.
Brukar vara precis ovanför grafikkortet isåfall.
De har en läshastighet på ca. 500% mer än vanliga SSD:er eftersom de kopplas direkt till PCI-bryggan istället för att dela på bryggan med en massa andra portar, vilket SATA mer eller mindre gör.
Jag vet en del saker du kan göra för att få den "snabbare" men det är med så pass lite så det är knappt nödvändigt.
Men du kan inaktivera tjänster och processer som är onödiga, exempelvis att ha igång fax och skrivare tjänsten om du inte använder någon skrivare. Men detta ska du inte göra själv för det kan också strula till datorn rejält. Om du har någon vän som är mycket datorkunnig så kanske vännen kan göra det åt dig, fast ja.

Sedan kan du också stänga av alla "Visuella Effekter" för operativsystemet. Då får du lite effektivare men det kommer inte att se lika snyggt ut, fast det är så lite extra snabbhet så kanske inte alls är värt det som sagt.
Annars är det bara att se till att stänga av program när de inte används, inte ha för mycket uppe samtidigt och att kanske inaktivera onödiga auto-uppdateringar som program gör på din dator, så inte internet blir segt när du gör någonting viktigt. Men om du gör det så får du själv kolla om det finns uppdateringar, liksom för adobe, java och sådana grejor.
Finns väl mer du kan göra men det är lite saker, men som sagt är det inte alls stora saker så kanske inte är nödvändigt.

Bakric: De där programmen tar i princip ingen tid alls att starta i sammanhanget. Datorn är väl helt brukbar så fort du ser skrivbordet, eller hur?
Hmm, vissa kanske har den lyxen! men i regel är datorn en hel del seg de första 30-60 sekunderna när man kommer in i datorn, oftast pga man har mycket som startas.
Plus att de ligger och tar upp processer och minne, så lika bra att inaktivera om man inte tänker använda dom alla precis när man startar datorn då vill säga.