Forumet - Hur får man bra hållning?

Hur får man bra hållning?

3346 0 28

Spana också in:

Det bästa du kan göra hemma är att använda gravitationskraften för att få en rak hållning:
1. Lägg ett täcke på golvet, du ska ligga på rygg på det
2. Ta en 3-5cm tjock bok som inte är så hård
3. Lägg dig ner på rygg och sätt boken under ditt huvud
4. Böj på benen och sätt dina händer på din mage.
5. Ligg avslappnat och skönt där i 15-20 minuter. Men kom ihåg att inte stänga ögonen; du ska vara aktiverad trots att du ligger helt avslappnat där. Gör detta varje kväll.

Låt gravitationen få din rygg rak. Och ett annat sätt är att i en minut då och då stå mot en vägg med ryggen mot väggen, och sedan har du hälarna, rumpan, ryggen och bakhuvudet fast mot väggen. Och när en minut har gått, så håller du samma raka ställning och går omkring i rummet en stund. Så småningom blir det automatiskt att du går med denna raka hållning.
Bump :)
Tråden kom upp som nummer 1 när jag googlade ordet "Hållning"

Om jag tittar mig i spegeln i profil så går ryggen in i vinkel från min putande rumpa vilket gör att magen putar ut på framsidan.

Dvs det är inte fett som gör att jag ser tjock ut utan att ryggen trycker fram magen.

Det betyder då att jag har dålig hållning, men om jag försöker tvinga ryggen att vara rak så känns det som att kroppen "lossnar" vid midjan [bigsmile]

Finns det nåt smart knep för att träna ryggen på att vara rak utan att skada mig själv?

Testat att ligga ner men även då så är min rygg orak.
Kviq:

Du svankar alltså? Eller hur menar du?


mnja...:S inte medvetet, men när jag står upp i "naturlig" position så ser jag tjock ut. Om Jag kunde stå upp med rak ryggrad så skulle jag ha platt mage men som det är nu ser jag nästan lite gravid ut.

Panda:

Vem bryr sig om vad du har för hållning när du sitter framför datorn?
Sålänge du inte går runt med en tråkig hållning är det ju inget problem.


Sittande är det ingen fara det är när jag står upp som jag får sformad ryggrad[n]
grodkungen:

mnja...:S inte medvetet, men när jag står upp i "naturlig" position så ser jag tjock ut. Om Jag kunde stå upp med rak ryggrad så skulle jag ha platt mage men som det är nu ser jag nästan lite gravid ut.


Jaa, det låter ju som att du svankar. Finns en hel massa övningar som är bra mot det, fråga en sjukgymnast.

Det är inte bra för ryggen att svanka (även om du gör det omedvetet), så du bör ta itu med det när du ännu är ung om du inte vill ha problem senare.
Kviq:

Jaa, det låter ju som att du svankar. Finns en hel massa övningar som är bra mot det, fråga en sjukgymnast. Det är inte bra för ryggen att svanka (även om du gör det omedvetet), så du bör ta itu med det när du ännu är ung om du inte vill ha problem senare.


Det du skriver är tyvärr helt fel. Man SKA svanka det är superviktigt. Min pappa är naprapat och jobbar med sånt så han vet ;)