Forumet - Hur får man en kille att bli beroende av en

Hur får man en kille att bli beroende av en

205 0 3
Jag undrar hur man med hjälp av manipulation/hjärntvättning kan få en annan människa att bli helt beroende av en person. Hur kan en tjej som behandlar en kille dåligt samtidigt få honom så sjukt kär och besatt? Han såg inte det dåliga, utan trodde att han inte kunde leva utan henne, han älskade henne mest av allt trots att hon inte var ett dugg kär i honom egentligen. Hur gjorde hon? Och varför fick killen på hennes psykopatiska sätt att vara? VAD var det hon gjorde för att han endast såg henne, och rent av kunde lägga hela sitt liv åt sidan för hennes skull, utan henne vore han ingenting, han försökte ta livet av sig när hon lämnade honom. Trots att hon var otrogen och betedde sig som skit!

undrar inte för att ja själv vill göra det, utan för att jag undrar hur manipulation osv fungerar, min kompis var med om detta och jag fattar inte hur han inte kunde se vilken hemsk tjej hon var.
Finns olika faktorer som leder upp till att en person blir helt beroende av någon annan. Vad jag sett i kärleksrelationer som blir "toxic" är att det hela börjar ganska bra.
Den som manipulerar börjar ofta relationen med att överösa den andra med komplimanger och smicker, sedan sakta men säkert så övergår det till passiv aggressivitet, och tillslut till vad jag skulle kalla mobbning.

Ofta så tycker den manipulerade personen att den behöver den andras bekräftelse och kärlek för att vara värd något. Den vet hur relationen skulle kunna vara och vill desperat gå tillbaka hur det var förut. Den manipulerade börjar då ifrågasätta sig själv. Om den manipulerade även hade starka bekräftelsebehov från början så kan det vara extra svårt att lämna relationen.

Finns olika manipulationsmetoder, som tex härskartekniken, du kan söka vidare om du känner dig intresserad. (Är som sagt ingen expert på ämnet)
Det beror inte enbart på personen som manipulerar, jag skulle säga att det mer beror på personen som blir manipulerad. Den som blir lättare manipulerad är ofta en sån person som är desperat efter kärlek och därför ett lätt offer för manipulation. 

Om man är desperat efter kärlek vill man inte lämna någon som tidigare gett kärlek och kanske ibland ger det senare också (blandat med all mobbing). En sån person utstår hellre en del mobbing, och får lite kärlek också, än att vara helt utan kärlek.

Det sägs att kärleken är blind...och i det fallet du beskrev var den verkligen det.