Aviseringar
Rensa alla

Hur får man en sån mage?


Ämnesstartare

berätta allt, vad ska jag äta och hur ofta ska jag träna? hur ska ja träna??? DCB4F4BA-EFBD-474D-B56B-FF0D22F6F43F.png


   
Citera
Ämnesetiketter

Det finns säkert 101 trådar, kanske 1001 trådar på UM som ställer ungefär samma fråga. Men... here we go...

Huruvida man blir "normalviktig" eller "överviktig" är det mycket forskning som pekar på att det med allra största sannolikhet är genetiskt. Dvs en normalviktig mamma med sund kosthållning som rör sig mycket dvs motionerar mycket och en normalviktig pappa med sund kosthållning som rör sig mycket får normalviktiga barn som även dessa håller sig till sund kosthållning och rör sig mycket. På samma sätt blir det med överviktig mamma och överviktig pappa som äter osunt och rör sig för lite. De får överviktiga barn. Ledsen

Det gamla klassiska uttrycket tillförd effekt vs uttagen effekt gäller även människokroppen. Äter man mer "energi" än vad kroppen förbrukar så blir man fet. Punkt slut!

Ät vanlig normal husmanskost. Håll dig borta från friterad mat som innehåller alldeles för mycket fett. Ät inte chips typ potatischips och ostbågar som innehåller 30% fett. Varje chip och varje ostbåge innehåller alltså 1/3 rent fett. SLOPA ALLT GODIS OCH SLOPA ALLA DRYCKER TYP COLA & FANTA SOM INNEHÅLLER SOCKER SOM ÄR FRUKTANSVÄRT ONYTTIGT FÖR KROPPEN. Likaså alla SPORTDRYCKER är något som DEFINITIVT INTE KROPPEN BEHÖVER.

Grönsaker, rotfrukter inkl potatis och kött, fisk och fågel innehåller alla BRA och NYTTIGA näringsämnen som kolhydrater, protein, vitaminer, mineraler och aminosyror.

Gym har blivit populärt. Men det bästa för kroppen är att SPORTA och MOTIONERA. När såg du senast en överviktig sportutövare? Blink

Har du fler frågor eller funderingar så så står jag gärna till buds. Glad

Btw, både mamma och pappa är "slanka" och hur tror du att jag är?  Cool


   
SvaraCitera

Alltså lev normalt, det är inte hälsosamt att sträva efter att vara hur tunn som helst, det är inget fel att magen inte är helt platt. Det är naturligt att man har lite kött på benen så att säga.
Jag har aldrig förstått varför det vore så snygg att vara så smal, det ser ju inte ens klokt ut. Bättre att ha lite på kroppen då finns det ju nått att klämma på, det gillar killar, inte att klämma på ben men inget kött. Så oroa dig inte, det är inte ett problem om du skulle gå upp några kilon heller. Lev livet normalt, ät bra mat och njut av livet istället, du är fin som du är!! Hjärta


   
SvaraCitera

Du behöver födas med den.
Alla är olika, det går inte att bli som nån annan om man inte redan är som dom.

Sluta sträva efter mål som inte går att uppnå, du kommer må bättre av det. Va dig själv


   
SvaraCitera
EmmaJo

Photoshop


   
SvaraCitera

Celeaole, som hon kallar sig på nätet, försöker väl bli poppis genom sina olika sidor på nätet. 18 år gammal och är från Argentina.  Mycket glad

https://www.tiktok.com/@celealo e">Här är hennes TikToksida.

Hon har även en Instagramsida


   
SvaraCitera

Det här gör mig ledsen 


   
SvaraCitera
Lokes

Alltså no hate- den där magen är inte naturlig,, mer ohälsosamt så att säga. Det är helt normalt att blåsa upp på dagen och det är normalt för tjejer att ha en bump av fett längst ner på magen, det är alltså där din uterus och stuff sitter. Utsätt dig inte för att tappa vikt bara för att få plattare mage- men du kanske kan hitta några influencers som lägger ut tränings tips? :]


   
SvaraCitera

sök chloe ting på yt

kom ihåg att du är fin som du är och du behöver inte se annorlunda ut för att vara snygg


   
SvaraCitera

Säger likadant som personerna över varav de flesta visserligen verkar vara grabbar, men såvida du inte har vunnit på det genetiska lotteriet så krävs det väldigt mycket till för att få en sådan kropp. Under tiden jag hade ätstörningar och extrema kroppsideal var mitt mål också att ha en smal mage, vilket jag egentligen redan hade. Men är en fråga om definition av muskler som kan göra att ens figur ser smalare eller längre ut. 
De över har redan gett några tips vad gäller kosten, och jag tänker att jag kan dela med mig av råd vad gäller träning. Men träning, en bra, balanserad kost samt återhämtning går hand i hand och det är väldigt viktigt att du inte ser förbi något av det om du vill må bra och inte utveckla en osund relation med din kropp. Målen måste vara realistiska, och som kvinna är det helt naturligt att inte ha en "platt" mage eftersom vi har en livmoder och måste kunna andas också. 

Om målet att gå ner i vikt och särskilt tappa fett på ett särskilt område så funkar oftast inte bara konditionsträning och en bra kost. I detta fallet magövningar, särskilt för lägre magmuskler. Vill du ha timglas-figuren så finns det vissa övningar som är bra för det, andra kan tvärtemot göra att du får en bredare midja eftersom musklerna utvidgas. Snabbast resultat får du om du inte bara tränar mage utan även ben och rygg eftersom du stärker bålen även där och aktiverar andra muskler. Hur ofta och hur länge du ska träna känner du med tiden men beroende på hur mycket du tränat innan ska du inte köra för hårt i början. Önskar dig lycka till och påminner dig om att göra detta för din skull och inte jämföra dig med andra. 🙂


   
SvaraCitera

Fina du! Du ska inte ha sådana mål på dig själv. Jag ska säga dig att jag har världens mest svullna mage, jag får frågor om jag är gravid och fått den frågan i typ 3 år. Det är helt naturligt att svullna upp lite under dagen, maten tar ju plats och det bildas gaser. Det är helt normalt så länge du inte har ont i magen också! Även tjejen du visade på bilden får en mer eller mindre svullen mage under dagen. 
Förr var jag också osäker på min mage, jag satte på min byxor som satt tajt runt midjan men sen slutade jag följa alla dessa konton på Instagram som stressade mig. Istället började jag följa dessa bla :

Stina Volter 
Lottie Drynan
Johanna Bladh

(tips börja följ snälla ! Du kan ju bara avfölja senare, skadar aldrig att prova) 

vi är ju bara människor, den absolut ENDA funktionen vår kropp har är att just fungera mekaniskt, vårt matsmältningssystem, våra hjärnor, rörelse och motorik och fortplantning. 
Min självkänsla har blivit så mycket bättre de senaste två åren bara genom att tänka att jag har:
-fantastiska ben som gör att jag kan stå på jorden, springa och dansa loss !
- armar som jag kan kramas med 
- hår på benen som mina förfäder överlevde kylan med
-bröst som kan ge mina framtida barn mat
OCH SIST MEN INTE MINST
- en mage som jag kan skratta med och som smälter min mat så jag har energi att göra alla de roliga saker som jag tycket om att göra ! 


   
SvaraCitera