Forumet - Hur får man en stor personlighet?

Hur får man en stor personlighet?

452 0 16

Spana också in:

Det beror mycket på ens omgivning och uppväxt, men också på gener etc tänker jag. Känner två syskon som vuxit upp med sin mamma. Mamman har en _gigantisk_ personlighet. Högljudd, åsikter om allt, tar plats på alla sätt och vis etc. Sonen är precis likadan, med tillägget självgodhet. Dottern är i princip en del av tapeten. Det har i princip alltid varit såhär.

Såg nyligen en barnfilm med dem och där tog dottern lite plats när brorsan inte var närvarande. Såg sedan en annan film och där var det jag som trängde undan henne lite pga hade en väldig personlighet som liten. Det känns som om mamman och sonen tränger undan dottern.  Hon har två tre diagnoser som kan hänga ihop lite grand med hennes väldigt tillbakadragna beteende men jag tror ändå att det till större delen beror på att hon inte kan fightas om uppmärksamheten på samma sätt. Det känns ändå rätt intressant pga det är bara ett år mellan dem och de har vuxit upp tillsammans och behandlats hyfsat likadant. Min tabula rasa-teori faller lite här.
 

sessan707997: Hur ska man ta mycket plats, vara intressant, utåtriktat? Social?
Ah, insåg nu att jag missförstod din fråga. Du menar: hur får man uppmärksamhet och blir medelpunkt i sällskap osv? det är svårare tror jag. jag märker att jag ofta får uppmärksamhet trots att jag inte tycker om det. jag tror att du bör skaffa dig bättre och bättre självförtroende tills du inte är rädd att ta plats, och det kan du göra stegvis genom att utöka din vänkrets och ta plats med de du är trygg med. men minns att vissa mänskor är introverta av naturen och det behöver man inte ändra på