Forumet - hur får man i sig protein om man är vegetarian?

hur får man i sig protein om man är vegetarian?

7275 0 41

 

jo det är såhär att jag hade tänkt börja träna jättehårt men det är såhär att jag är vegetarian pga att jag har som nån fobi för kött så jag undrar hur ska jag kunna få i mig protein som är lika mycket som från kött?
Senast ändrad 22 Apr 2014, 16:09 av André Vifot Haas

Spana också in:

jag är veg och tar ett tillskott som heter "mitt val vegetarian", finns på apoteket. utöver det äter jag mkt linser, bönor, äter du animaliska produkter som ägg, ost och mjölk så är det bra proteinkällor också. börja experimentera med tofu - det är asgott om man tillagar det rätt och går att variera mkt. sojaprotein i olika former är överlag en bra källa. 

Japp, nötter är redigt bra men det är inte alla som tycker om det och det är oftast inte gjorda för att äta som mat då det nuförtiden räknas mer som "snacks" och är därför extremt salta många utav jordnötterna vaddafall. Och det blir bara farligt om man får i sig så mycket salt. Men det finns såklart andra nötter och baljväxter.


Xuzkie: Japp, nötter är redigt bra men det är inte alla som tycker om det och det är oftast inte gjorda för att äta som mat då det nuförtiden räknas mer som "snacks" och är därför extremt salta många utav jordnötterna vaddafall. Och det blir bara farligt om man får i sig så mycket salt. Men det finns såklart andra nötter och baljväxter.
mm brukar finnas osaltade cashewnötter att köpa hektovis, det är najs 
harför mig att det är även bra att komplettera upp med omega-3 om man äter mycket nötter =)