Forumet - Hur får man kontakt med en hacker?

Hur får man kontakt med en hacker?

3758 0 24

Spana också in:

sylar:

Begreppet hacker har fått samma misstolkning i samhället relaterat till datasäkerhet, som ungefär begreppet fett i kost har fått för hälsotanter.


Dessa fenomen irriterar mig en del. Som att folk använder ordet formatera för diverse ominstallationer då de egentligen inte har en aning om vad det betyder. Mycket av detta kan vi nog tacka massmedia för.
En hacker är vad folk säger att det är. De allra flesta säger hacker och menar någon som hackar sig in i datorsystem osv.
De som hävdar att hackers kan hålla på med lagliga saker är datorkunniga människor som vill kunna kalla sig hacker men är för fega för att faktist bryta mot lagen.

En hacker kommer antagligen inte göra dig en tjänst för ingenting, du kommer antagligen behöva betala. Bra ställen att börja vore flashback.


För att lära dig kan du börja på hackthissite.org , dock kommer du inte komma långt utan att faktist läsa riktiga programmerar-böcker.
FrökenRakel:

Hur får man kontakt med en hacker


Maila dem? Kolla in några linuxdistributioner som verkar vara intressanta, eller något annat stort open source-projekt.

FrökenRakel:

hur lär man sig det dom gör?


Well, börja programmera. Sedan är det bara att bita sig fast i något jätteprojekt och göra nyttiga saker. Att förbättra linuxkärnan är ju ett exempel på något många hackare gör.


--
Se där, istället för att utgå från att FrökenRakel är en hemsk och diskriminerande person som tror att hacker==cracker (vilket hon säkert är) så besvarar jag frågan.
wakajwaka:

De som hävdar att hackers kan hålla på med lagliga saker är datorkunniga människor som vill kunna kalla sig hacker men är för fega för att faktist bryta mot lagen.


Ursäkta, men du borde fällas för hets mot folkgrupp för sådana helt idiotiska, galna och diskriminerande uttalanden.
(eller just det, den lagen fungerar ju bara för grupper som riksdagen gillar... oh well).
FrökenRakel:

och hur lär man sig det dom gör?


Börja lätt med javascript, php och MySQL, så kanske du kan hitta säkerhetshål i vissa enkla hemsidor.

Sedan, C/C++ eller ngt annat vettigt språk. Assembler är viktigt om du skall kolla kompilerad mjukvara. Lär dig använda en disassembler, typ http://en.wikipedia.org/wiki/Interactive_Disassembler

Kolla över nätverksprotokoll, och så bör du definitivt kolla in linux, och bash-scripts (lär dig använda wget, awk, sed, etc) för att kunna slänga ihop trevliga bevaking/loggnings-pipelines.