Forumet - hur får man långt hår?

hur får man långt hår?

3877 0 8
Tråden har 8 svar. Sortera efter:

Håret växer olika snabbt per person. Det finns inga riktigt magiska knep, alla tycker olika. Vissa säger att man kan inte påverka det, andra säger att olika produkter hjälper. Sen har vissa tunnt hår, andra tjockt. Precis som hur vissa har afro, eller lockligt, andra rakt. 

Enklast är dock, klippet du inte så kan det inte bli kortare. 

Klipp dig ofta. Var 8:de - var 10e vecka. Håret fungerar så att ju längre tid du bara låter det vara kommer det eventuellt bli längre men det kommer samtidigt vara så slitet att det kommer gå av och se tråkigt och risigt ut. Sen när man eventuellt tröttnat på det och klipper sig måste man klippa av allting man lyckats växa ut under den tiden eftersom det blivit så slitet. Om du klipper dig var 8e till 10e vecka kommer ditt hår inte hunnit blivit slitet och håret kommer växa mer än du behöver klippa av.

Jag har gått från att ha håret 7cm nedanför nyckelbenen till att ha det i ländryggen på 3 år och 4 månader och det är friskt och fint!

Undvik varmtänger i så stor utsträckning som möjligt använd hårolja och borsta håret försiktigt. Slit inte :)

Använd in lock/platttänger och föner, sov i fläta ist för uppsatt om du gör det, massera hårbotten kan va skönt, men då kan håret bli fettigt oxå. Om du ska använda oljor och grejer är aloe vera bra, använd naturliga grejer. Om det inte sliter på det så mycket behöver du  inte klippa dig heller.  Om du inte vet så är det en myt att håret växer mer när man toppar det och håller det "friskt". Hår botten känner inte vad som händer i topparna.

Spana också in:Vad du kan göra är att vårda håret och vidta olika åtgärder för att minska slitaget så du slipper klippa det. Annars är det bara att vänta och småtoppa det om det blir slitet. Om det blir kluvet i topparna vandrar det gärna uppåt, så håll topparna friska.

Ha gärna håret i uppflätningar för att skydda det. Lägg undan fönar, platt- och locktänger helt, och gör gärna inpackningar ofta. Tvätta inte håret för ofta heller, och pilla inte i håret.

Jag har ett antal bekanta som är into alternativ hårdvård med produkter som en blandar ihop själv, baserade på t ex äppelcidervinäger och bikarbonat, de talar väldigt väl om det vad gäller skonsamhet mot håret. Jag kör själv inpackning med kokosolja ibland, det fungerar bra på mitt kortklippta men blekta hår.

Här finns en stor facebookgrupp med inriktning mot alternativ hårvård:
No 'Poo - Vi som inte använder schampoo

massera hårbotten, ha i oljor, toppa d, red ut istället för att borsta, tvätta inte för ofta