Forumet - Hur fick ni ert första jobb?

Hur fick ni ert första jobb?

7719 1 49

haft 1 sommarjobb på 3,5 veckor.

Skrev under en sån där blankett om feriepraktik, lade den i kommunkontorets postlåda.. 

Några veckor gick och jag fick ett brev i brevlådan.. Jag dök upp på angiven plats och tid.. Jag fick en handledare som tyckte synd om mig och den andra killen som skulle praktisera och arbeta hårt där för 25kr i timmen.

Vi började arbeta och efter halva dan kom beskedet att de skrev över oss som anställda hos företaget, på så vis kunde vi utföra vissa jobb vi inte fick ta annars.. Samt lönehöjningen såklart, från 25kr i timman till ~90 var ganska fett! Mycket glad  


Spana också in:

Hörde att några vänner/bekantskaper hade fått jobb på Lek & Bus genom att gå dit och lämna CV. Tyckte det lät som ett kul jobb så jag gick dit och lämnade CV jag med, och fick det. Dock var det ett väldigt flummigt arbete. Chefen var väldigt otrevlig, gav en inga raster, och inte ens rätt lön. Vi fick dessutom inte ens något anställningsbevis. Så skulle egentligen inte ens kalla det för något riktigt jobb.

Efter det sökte jag jobb på McDonald's via en hemsida över de restauranger i Sthlm som är i behov av personal. De hörde av sig 10 timmar senare och jag fick gå på en intervju. And I got it. Wiho Glad

Första ever: annons i lokaltidningen, blev tidningsutdelare som tolvåring. 

Hade sålt teckningar, stenar och leksaker från dörr till dörr hela barndomen för att ha råd med GODIS också. Gjorde massa små ärenden och tjänster åt farsan också.

Fick första sommarjobbet via farsan.

Första riktiga jobbet via bemanningsföretag.

mitt cv vsg

hade några småjobb typ några dagar allt som alt på pappas jobb o sen på mammas kompis jobb. men aa då hade jag något i cv:t trots att d bara va några timmar här o där.

mitt första "riktiga" jobb va sommaren 2011när jag jobbade på en danmarksfärja. det fick jag  genom att skicka in cv o brev t scandlines när jag såg att de sökte folk  på intendenturen. hade precis sett klart hela rederiet för första ggn o va fett sugn 8-) 

första arbetsintervjun, hade maginfluensa o fick jobbet. king