Forumet - Hur förklarar religiösa andra människoarter

Hur förklarar religiösa andra människoarter

5805 0 106
Homo habilis

"Homo habilis (”den händiga människan”) är en art i släktet Homo som levde för ungefär 2,5 till 1,8 miljoner år sedan i början på Pleistocen. Definitionen av arten är Mary och Louis Leakeys förtjänst som hittade fossil i Tanzania mellan 1962 och 1964. Homo habilis är enligt mångas åsikt den första arten i släket Homo."


"Neandertalmänniska (Homo neanderthalensis), eller Neandertalare, (ibland kategoriserad som en underart till människan, Homo sapiens neanderthalensis), var en förhistorisk människa med utbredning från och med cirka 350 000 år sedan i Europa och västra delarna av Asien, utdöd i Europa för cirka 30 000 år sedan, döpt efter dalen Neandertal i Tyskland, där man fann det första fossilet efter en neandertalare år 1856."

"Homo erectus - den upprätta människan - tidigare även kallad Javamänniskan eller Pekingmänniskan beroende på var fossilen hittats, är en utdöd art av släktet människor. Inom forskarkåren finns en samsyn om att H. erectus utvecklades i Afrika och att delar av populationen sedan utvandrade därifrån. Homo erectus anses vara den första förmänniskan som lämnade Afrika, och lyckades sedan alltså ta sig hela vägen fram till Sydostasien. De äldsta fynden av H. erectus har med säkerhet daterats till 1,8 miljoner år, och förmodligen är vissa fynd 1,9 miljoner år gamla.[1] Studier av jordlagren vid erectus-fyndplatser intill Solo River på Java har givit vid handen att vissa fossil endast är 50 000 år gamla. Om detta är korrekt var individer av H. erectus samtida både med neanderthalmänniskan och med den moderna människan, Homo sapiens. "

Skapades inte människan fullkomlig? Är dessa arter misslyckanden av gud?
Zittam:

Enligt vissa troenden så är detta saker som gud själv planterat dit.

Nått skit med egna val eller om det var nått prov eller rent utav ID grejen.

Ja de är inte vettiga ju.

Har även hört troende som säger att alla fosila fynd är bogus och rent hitte på.

=)


Totalt obegripligt
Zittam:

Har även hört troende som säger att alla fosila fynd är bogus och rent hitte på.


Nja, brukar ju vara djävulen som har satt dit dem, eller så är det gud som har lagt dit dem där för att testa människors tro. (på fullt allvar alltså, det är en väldigt vanlig tro i bla. USA).

Den svenska lightversionen av kristendom som förstår evolutionen brukar normalt sett påstå att gud har påverkat evolutionen, inte helt styrt den. Därför behöver man inte förklara de andra människoarterna.

Spana också in:

Har också funderat mycket på det.

Det var en som tänkte att Neandertalarna, Homo habilis, Homo erectus, osv. också är, eller räknas in som människor, typ. :(
Precis som aboriginerna, afrikanerna och andra typer kan vara ganska olika oss Europeér och sånnt, Neandertalarna var bara lite mer ännu olika oss, men vi skulle ändå kunna skaffa barn med dem och sånnt väll, så vi kan låtsas att vi ändå är samma familj, människor, bara att alla utvecklats lite åt olika håll, eller nått. Precis som att Afrikanerna är svarta, för att de blir stekta i solen så mycket bara.
Oväntad:

Tycker att det är intressant att man säger att Gud skapade människan till sin avbild.


Ja, det är intressant. Människan är ju faktiskt inte "fullständig" och genomgod, eller för den delen allsmäktig. Jag undrar hur pass starkt stöd man har i bibeln för att människan är skapad i Guds avbild.
petsounds:

Den bilden är så långt ifrån verkligheten det går att komma,


Hur kan du vara säker på det? Har du själv undersökt alla fossilerna som man påstår tillhör våra förfäder?

Bilden var både lite som skämt men också allvar.

petsounds:

troll.


Efter en månad på sidan så tycker du att jag är troll? [confused] hmm, ja jag är väl det då :)
LightInDarkness:

Hur kan du vara säker på det? Har du själv undersökt alla fossilerna som man påstår tillhör våra förfäder?


Eftersom alla exempel på den bilden är inte enligt arterna utan enligt enstaka exemplar, kompletta som okompletta. Man har t.ex hittat ett 70-tal kompletta Afarensis (Lucy) fossiler och hundratals Neanderthal exemplar. Och nej, Lucy var inte 3 fot eller schimpans, snarare drygt 150 cm.

Varför inte läsa en bok angående ämnet?
Hovnarren:

Varför skulle man behöva undersöka alla fossiler själv för att lita på det?


Annars blir det väl som för oss som tror på Gud, att ni följer vetenskapsmännnen blint utan att själva testa är fram?petsounds:

Varför inte läsa en bok angående ämnet?


inget ämne som intresserar mig helt enkelt.
LightInDarkness:

Annars blir det väl som för oss som tror på Gud, att ni följer vetenskapsmännnen blint utan att själva testa är fram?


Nej, det blir det inte. Vem som helst som är intresserad kan sätta sig in i detaljerna kring allt som har med evolution att göra, utan att faktiskt undersöka fossilerna. Man behöver bara veta att de faktiskt finns och att man har daterat dem, och varför skulle man misstro sådant?

Gud är något helt annat. Det finns inga bevis för hans existens.