Forumet - Hur förklaras Gudslängtan utifrån evolutionistisk synvinkel? Vilka är de evolutionära fördelarna?

Hur förklaras Gudslängtan utifrån evolutionistisk synvinkel? Vilka är de evolutionära fördelarna?

868 0 18
.
LÄNGTAN EFTER GUD, HUR GÅR DEN IHOP MED EVOLUTIONSTEORIN ?

VAD SKULLE VARA DE EVOLUTIONÄRA FÖRDELARNA ?


[y]

Att människan har andliga behov, att hon kan känna Gudslängtan och längta tillbaka Hem till Gud i den eviga andliga världen, bevisar ju de facto att vi inte är en produkt av nån flummig inbillad evolution!

Gudslängtan är något som är evigt inneboende i oss själar, alltså inget som kan ha evolverat fram, eftersom det inte finns några materiella evolutionära fördelar med Gudslängtan, Gudskärlek!

[y]

Varifrån kommer människans Gudslängtan och hennes sökande efter en mening med sitt liv?

Varför upplever så många människor lidande, sjukdom och död som onaturliga, om dessa företeelser är en naturlig del av evolutionen?

[y]

Vad säger ni evolutionstroende?

Varför finns Gudslängtan?

Varför finns andliga behov?


http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten

[y]
.

Spana också in:

CitronSoppa:

Tillexempel glass:


men neeeeeeeeeeeeej
blev sugen på glass nu bara för det! [sad]Dödsguden:

Vad säger ni evolutionstroende?

Varför finns Gudslängtan?

Varför finns andliga behov?


inte för att jag, ännu, är evolutionstroende, men jag tror att det är skitsnack som religiösa säger för att de ngt har något vettigare att komma med.
"gud är den ende som kan fylla det tomrummet"
yeah sure bacon, det gjorde pizzan igår, blev helt saligt glad av den
(åt ej pizza igår men när jag gör det kommer mitt tomrum vara fylld återigen [love])
Dödsguden:

.


"OOOOOOOOOOOOOOOH!", med väldigt ljust tonläge, var ljudet jag uppgav när jag insåg att du var tillbaka. Det här blir roligt! [bigsmile]

Dödsguden:

Att människan har andliga behov, att hon kan känna Gudslängtan och längta tillbaka Hem till Gud i den eviga andliga världen, bevisar ju de facto att vi inte är en produkt av nån flummig inbillad evolution!


Absolut inte. Ett bra exempel är människans sexualdrift. Vi människor har, under hela vårt liv, en förmåga att "längta" efter sex, oavsett om vi har upplevt sexuellt umgänge eller inte. Detta påvisar ganska tydligt att man kan känna känslor som det inte existerar en referensram till, annat än i ens eget huvud. Presto; gudlängtan.

Dödsguden:

udslängtan är något som är evigt inneboende i oss själar, alltså inget som kan ha evolverat fram, eftersom det inte finns några materiella evolutionära fördelar med Gudslängtan, Gudskärlek!


Du underskattar naturligt urval, förstår jag. Du verkar anta att det enda som kan påverka individers överlevnad är strikt biologiska skäl (t.ex. mutationer). Men att ha en Gudom kan säkerligen ha varit fördelaktigt genom vår utvecklingshistoria. Bland annat för att ge mening och mål till individen. Då vi är det första djuret som haft en genuin förmåga till abstrakt tänkande, har detta också lett till att vi som människor börjar ifrågasätta vår egen existens. Att göra detta leder inte till något fördelaktigt. Det är i så fall långt mer fördelaktigt, i ett fullt fungerande naturligt urval, att skapa en gemensam nämnare som kan ge flocken ett mål. I det här fallet; Gud.
Lambda89:

Ett bra exempel är människans sexualdrift. Vi människor har, under hela vårt liv, en förmåga att "längta" efter sex, oavsett om vi har upplevt sexuellt umgänge eller inte.


Vi har upplevt sex under alla våra tidigare livstider, i allehanda kroppsmodeller, både som djurarter och som människor!

Vi har levt under miljontals liv med sex!
Gudslängtan vet jag inte men religiösa förklaringar beror väl på att vi vill ha snabba svar, solen går upp är ju mycket snabbare än att såga den korrekta förklaringen, jorden har roterat så att solen syns från den sidan av jordkloten som vi bor på. "Goddidit" går tyvärr väldigt fort att säga. Det är väl helt enkelt svårare att ärligt säga "jag vet inte" än att säga något som du faktiskt inte kan veta om det är sant eller inte. Se "The Invention of Lying".
Sen så verkar vi vara programmerade av evolutionen att tro att det finns ett medvetande bakom allt, när vi slår oss kan vi ju bli arga på stolen som vi stötte i etc. Det har gjorts vetenskapliga tester som visar att duvor kan bli vidskepliga, jag tror att vi människor bara har gått ännu längre och skapat religion av vår överdrivna vidskeplighet.
Marome:

solen går upp är ju mycket snabbare än att såga den korrekta förklaringen, jorden har roterat så att solen syns från den sidan av jordkloten som vi bor på.


Bevis för att det är SOLEN som SNURRAR RUNT JORDEN:

http://www.fragbite.se/?threadID=830062

OK? [y]

Marome:

Sen så verkar vi vara programmerade av evolutionen


Vem programmerade din "evolution" att programmera oss?

Vem är den Intelligente Programmeraren av alla DNA-koder?

Var kommer all den genetiska informationen ursprungligen ifrån? [cool]

Information måste nämligen alltid ha en intelligent avsändare, så vem är den Intelligente Avsändaren? [cool]

[cool]
Marxisist:

Kan inte se en ande eller en känsla, där av så är det inte ett bevis.


Då finns inte heller parallella universa (som man börjar tro inom astronomin), bara för att du inte kan se dem?

Då finns inte heller svarta hål, bara för att du inte kan se dem?

Då finns inte heller tankar eller känslor, bara för att du inte kan se dem?

Då finns inte heller medvetande, bara för att du inte kan se det?

Hur i Herrens Namn kan du sätta all din tilltro till dina fett begränsade korpgluggar, som endast uppfattar en ynka liten del av det elektromagnetiska spektrumet?

Och som endast kan uppfatta 3 dimensioner...