Forumet - Hur funkar tradera?

Hur funkar tradera?

2328 0 7
Hallå! [smile]
Någon vänlig själ därute som skulle kunna tänka sig att förklara hur tradera går till?

Jag har endel oanvända kläder som jag köpt och istället för att slänga eller ge till second hand så kan man ju tjäna lite pengar på dem.

Jag vet att man kan buda på tradera, men hur går det egentligen till? Kostar det att lägga upp plagg där och är det per styck? Och hur många kr?

Berätta allt ni vet, puss. :)
Det går till på så sätt att du skapar en användare och så trycker du på "Sälj" och där fyller du i allting ang plagget osv och sedan trycker du nästa och där kommer prisuppgifterna för hur mycket det kostar att lägga upp auktionen. T.ex. att lägga ut ett startbud på 499 kr är dyrare än att lägga ut ett på 99 kr, och ett startbud på 1 kr är gratis osv. Jag tror de tar en avgift för om plagget förblir osålt osv. Det är bara att kolla vad som står där. Alla avgifter samlas på en faktura som du får mail angående. Du kan t.ex. justera auktionstiden, detta kostar, annars är auktionstiden på 1 vecka. Eller välja till highlight så skall din auktion synas extra mycket för allmänheten woho.

När man budar så går man in på en auktion och lägger ett bud. Du kan lägga ett maxbud, och det är jävligt svårt att förklara. Men om du lägger ett maxbud på 99 kr så kommer någon snubbe och lägger 50 kr så failar den fö rdet är under ditt maxbud men auktionen höjs till 50 från t.ex. 0 och sedan så kanske den lägger 75 och då failar den igen men auktionen höjs till 75 eftersom du har lagt maxbud 99 sedan kanske personen lägger 120 kr och dåså ligger autionen sedan på 100 kr och den leder. Sedan samma visa igen om du vill buda över.

Ääää.. fråga mer om du undrar

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Finns väll en del saker som är bra att tänka på om du vill tjäna något på ditt plagg, t.ex. sätt bara 1 kr på auktioner du VET kommer gå skitbra (modesaker just nu), och ett pris du är nöjd med (inte för högt) på lite mer random kläder. Det är i princip bara modesaker som du kan tjäna bra på tradera. Mycket går ut för 2 kr och det är ju inte så kul.

Lägg ut svinbra bilder och riklig information också
Lounge fact:

Ääää.. fråga mer om du undrar


Okej, tack! :)
Är det svårt att sälja plagg där och hur dyrt bör man lägga ut de för?
Har tex två helt oanvända klänningar från MQ som gick på 300-400kr/st.
Vad kan det kosta om det förblir osålt och är det ofta det blir så?
mintgrön:

Okej, tack! :)
Är det svårt att sälja plagg där och hur dyrt bör man lägga ut de för?
Har tex två helt oanvända klänningar från MQ som gick på 300-400kr/st.
Vad kan det kosta om det förblir osålt och är det ofta det blir så?


Det är svårt såvida de inte är vrålsnygga i allmänhetens öga eller moderiktiga just nu, t.ex. den där asfula basketjackan kan man få dubbla originalpriset för just nu.

Du får först tänka på hur eftertraktade du tror dina klänningar är. Om de var populära förut när du köpte de kan du t.ex. söka efter om en liknande klänningen har sålts (sök, klicka i avslutade auktioner) och se hur mycket den gick ut för. Om du som sagt är säker på att de kommer sälja jättebra lägger du 1 kr då det är ett attraktivt startbud och du slipper avgifta, eller t.ex. 49 kr för det är relativt lågt för att folk vill lägga. Om du inte är säker på att alla kommer vilja ha dessa klänningar men att någon enstaka kanske vill ha den, så sätter du ett pris som inte är för högt men som du fortfarande är relativt nöjd med. Det är sällan man kommer upp i samma prisklass som man köpte de för om de inte är eftertraktade, du kanske får 25 % av inköpspriset. All information ang osåltavgift står när du lagt ut all information och bilder i "Sälj" och klickar nästa, där står alla avgifter. Osåltavgifter beror på hur mycket startbudet var etc.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Orkar inte rätta min svenska [y]

Spana också in: