Forumet - Hur går det för Real?

Hur går det för Real?

1933 0 41
Trippeln=ligan, cl, ligacupen
Dubbeln=ligan cl


Ja, de har värvat Ronaldo, Kaká mfl.
Ändå kan man inte säga att de glänst under försäsongen, men trots allt så är försäsongen inget man lägger mycket vikt på.

Hur tror ni det går? Har för mig att de spenderat omkring 2.3 miljader kronor på spelarköp under sommarens sillyseason.
Om man ska döma efter förra perioden med världsstjärnor (Zidane, Figo, Beckham osv.) gick det ju okej - men inte perfekt. Den nuvarande truppen borde kunna åstadkomma något liknande, men jag tror inte på fullständig succé eftersom Barca kommer att försvara ligatiteln.

Spana också in:

passaro:

SAmini: De blir titellöse! (Du röstade på detta alternativ)


Myksa:

mini: De blir titellöse! (Du röstade på detta alternativ)


Ricochet:

men jag tror inte på fullständig succé eftersom Barca kommer att försvara ligatiteln.


Vinner de inte ligan eller CL så är det verkligen katastrof. Men jag förstår inte varför de inte köper bättre backar... liksom visst, ramos är grym, men mittbackarna pepe och abiol är ju okej, men känns som att det hade varit bättre att satsa lite mer på den fronten än att ha 6 anfallare som är världsstjärnor, när tre av dem säkert får bänka varje match. Och sedan bortsett från Ramos som är ytter, har dem Torres, Ezequiel Garay, marcelo, Álvaro Arbeloa. Visst, alla är bra spelare. Men istället borde de satsat på en ytterback i klass med Evra, Ramos, Cole, Alves.
SAmini:

De vinner ligan elr cl (Du röstade på detta alternativ)


SAmini:

Så du menar att dem håller samma klass som Vidic Ferdinan? Eller terry?


Nej, jag anser också att de inte skulle lyckas få Ferdinand utan att betala ett otroligt överpris. Att dra in Terry är ju bara komiskt, han är icke värvbar, det vet alla.

Samtidigt är båda unga, Pepe och Albiol är två blivande storstjärnor.
ClosingTime:

Nej, jag anser också att de inte skulle lyckas få Ferdinand utan att betala ett otroligt överpris


Jag sa att pepe och albiol är Okej, förhållande till resten av truppen och de andra mittbackarna. Sen fattar väl jag också att United eller Chelsea inte släpper dem för några enstaka hundra miljoner.

Men du kan inte jämföra Albiol, Pepe, Metzelder med Vidic, Ferdninan och Evans.
SAmini:

Albiol, Pepe, Metzelder med Vidic, Ferdninan och Evans.


Pepe platsar i den jämförelsen, helt klart. Metzelder är klart underskattad och en fullgod ersättare för en ev. skada på någon av Albiol eller Pepe. Albiol är hyperung och är redan nu på gång att bli en världsback, så jo, det kan jag. Det är snarare Marcelos defensiva kunskaper jag oroar mig för.
ClosingTime:

Pepe platsar i den jämförelsen, helt klart.


Undrar vem som inte kan något om fotboll... Pepe går inte att jämföras med Ferdinan eller Vidic. Inte Albiol (23) heller, fast han är som sagt ung, men inte "hyperung". Hans u-21 tid är trots allt över.

Det jag säger är att Real inte har någon balans med bredden på truppen de har offensivt och bredden på truppen de har defensivt. Håller du inte med kan du gräva ner dig.

Och jag tror även att det är vad som kommer att kosta dem.
SAmini:

Pepe går inte att jämföras med Ferdinan eller Vidic.


Jag själv anser Terry och Ferdinand vara världens två bästa mittbackar, så jag förstår självklart vad du menar. Men jag kan samtidigt inte förstå hur folk på fullt allvar verkar tro att Pepe och Albiol är för dåligt mittförsvar för att kunna vinna titlar. Att Barcelona å andra sidan har Pique titt som tätt i mittförsvaret, som är nästintill en sopa, fungerar däremot utmärkt. Pepe och Albiol är jävligt bra, och fungerar gott och väl för att kunna ta hem ligan eller CL.

SAmini:

Det jag säger är att Real inte har någon balans med bredden på truppen de har offensivt och bredden på truppen de har defensivt.


Givetvis har de för många offensiva spelare, men om du har lite koll har Pelle redan uttalat sig om att man ska sälja av spelare så att man har en normalstor trupp. Huntelaar är redan klar för Milan och alltfler är på väg bort - VdV, Ruud etc. Att ha Arbeloa, Drenthe, Torres, Metz och dylikt räcker gott och väl att ha på bänken som defensiva möjligheter. Sluta tro att man behöver ha världsspelare även på bänken.
SAmini:

Men real kommer ha offensiva världsspelare på bänken, medan deras defensiva på PLAN inte är världsspelare. Det är fail. Ingen balans.


Vilka världsspelare är det du hittar på bänken inför nästa säsong? De flest apå Reals bänk har fått chansen och inte presterat bra, och är på så vis fullt logiska att ha på bänken. Ser inga riktiga undantag där, utöver Higuain, som inte verkar få starta som det ser ut nu.

Att ha exempelvis Metz och Arbeloa på bänken är verkligen en stark bänk defensivt.
ClosingTime:

Vilka världsspelare är det du hittar på bänken inför nästa säsong


Dra listan på vad du tror blir reals startelva så får du se. man vet inte va fan man ska göra med alla spelare.

Real kör ju vanligtvis med 4 backar, så vi utgår att de gör samma sak nu också.

Låt mig se nu... Gago, Diarra, Robben, Lass, Raul, Kaka, Ronaldo, Guti, Alonso, Nistelrooy, Huguain,van der vaart, säkert glömt nån?

skulle vilja se dig få in alla dem och inte peta någon världsstjärna eller några som håller lägre status än de defensiva spelarna som startar på plan.
SAmini:

Låt mig se nu...


Gago - Har fått chansen galet mycket förra säsongen, och även nu på försäsongen, men är och förbli ganska bra, inte mer än så. Passningsspelet och spelförståelsen är hans sämsta egenskaper.

Kommentar: Definitvt inte en världsspelare. Stort namn just för att han spelar i Real Madrid.

Diarra - Väldigt bra spelare som tyvärr fick hela förra säsongen förstörd pga. skada. Tänker inte argumentera emot här, då han var en av mina favoriter då han spelade. Lär bli såld.

Kommentar: Inte en världsspelare kändismässigt, men jävligt bra. Kommer bli såld, och återfinns alltså inte på bänken nästa säsong.

Robben - Kommer med allra största sannolikhet starta, och är en av mina absoluta favoritspelare. Lite skadebenägen, vilket tyvärr kan tala för en försäljning påstår vissa.

Kommentar: Världsstjärna som startar.

Lass - Kommer garanterat starta. Lass är enda spelaren Pelle har spelat alla minuter under försäsongen.

Kommentar: Världsstjärna som startar.

Nistelrooy - 33 år, går inte att förlita sig på en skadebenägen 33-åring, även om han är tidernas bästa anfallare tillsammans med Ronaldo.

Kommentar: Världsstjärna som antagligen blir såld.

van der vaart - Tillhör kategorin spelare som fått chansen men inte tagit den. Är på tok för ojämn, är bra stundtals, men absolut inte tillräckligt bra för att vara en startelvespelare i ett lag som Real Madrid. Bra att ha på bänken.

Guti - Skitspelare, kort och gott. Kommer dock få stanna.

Higuain -
ClosingTime:

Ser inga riktiga undantag där, utöver Higuain, som inte verkar få starta som det ser ut nu.


Kaká, Benz, Alonso, Ronaldo och liknande kommer givetvis få starta, så de orkar jag inte kommentera.

Jag tror att elvan kommer se ut som följer:

Casillas

Ramos - Albiol - Pepe - Marcelo

Lass - Xabi

Robben - Kaká - Ronaldo

Benzema

Pelle är dock en 4-4-2-människa och alltså kan Robben komma att säljas, och Benz - Raul bildar anfall tillsammans. Så att det är så hiskeligt många värdlstjärnor på bänken är bara skitsnack. Då kan du whina på de flesta storlag, Chelsea som har Ballack, Deco etc på bänken och liknande.
Reals stora problem, gentemot Barca, är att de köper in så många färdiga stjärnor i stället för att skola dem själva. Har man två spelare med exakt samma färdigheter och talang, varav den ena blivit inköpt vid, säg, 26 års ålder och den andra fostrats i klubben blir oftast den egenskolad spelaren bättre i den aktuella klubben. Reals spelare äger inte samma kärlek till klubben som många av Barcas gör.
Hur man kommit till klubben man spelar i spelar stor roll.

Real kommer bli flipp eller flopp, kanske helt titellösa första året eller kanske lyckas de knipa åt sig en titel.