Forumet - Hur går det till när man skaffar p-piller egentligen?

Hur går det till när man skaffar p-piller egentligen?

8944 0 15
Hello!

Jag undrar hur det går till när man skaffar p-piller? Det finns säkert massor av liknande trådar men jag är alldeles för slö för att söka upp någon. Alltså jag har hört att man måste få en undersökning i underlivet på ungdomsmottagningen, men andra säger att man bara behöver svara på några frågor. Känner mig lite förvirrad och vore glad om någon kunde berätta hur det faktiskt går till. Vore trevligt om någon hade lust att nämna någonting om bi-effekterna också...

Tack på förhand! :)
Behövde absolut ingen undersökning. Behövde bara svarapå frågor om min fysiska hälsa, om det finns diabetes eller hjärtsjukdomar i min släkt osv. Fick också prata med en kurator (vilket var relativt onödigt). Barnmorskan kollade vilket märke som skulle passa bäst åt mig, hon skrev ut, och jag fick gå till apoteket och hämta ut. Lätt som en plätt!

Spana också in:

Man kan bli undersökt om man vill, dem frågar men det är inget måste. Jo de frågar lite frågor om du har haft sex, om någon i din släkt har haft blodpropp. De mäter även ditt blodtryck.
Några biverkningar av p-piller kan vara:
Större bröst (tror inte att det är så vanligt dock)
viktupppgång
lite sämre hy
humörsvängningar (tror jag?)
osv
gargamelott:

Några biverkningar av p-piller kan vara:


gargamelott:

lite sämre hy


Samtidigt finns det p-piller som har motsatta effekten, att den förbättrar hyn. Jag har pillren Desolett 28, och de har som effekt att de förbättrar hyn. Hade halvtaskig hy innan jag började käka dem, och det var därför barnmorskan föreslog dem. [smile]
KochamCie:

Samtidigt finns det p-piller som har motsatta effekten, att den förbättrar hyn.


Japp har också hört att det finns såna piller. Ett bra alternativ om man inte vill riskera att få sämre hy.

KochamCie:

Hade halvtaskig hy innan jag började käka dem, och det var därför barnmorskan föreslog dem


Bra att dem fungerade [y] En kompis som har finnar, fick tipset att börja med p-piller av läkaren
PinkyPenguin:

undersökning i underlivet


Är snarare ifall du också vill testa dig för sjukdomar. Aldrig hört att det krävs för p-piller, ser ingen anledning till varför det ska behövas. [shake]

PinkyPenguin:

svara på några frågor.


Detta som händer. Plus att du får massa information och kan ställa frågor själv. Och ställ frågor, så slipper du göra trådar här sedan när du undrar över något.
Kviq:

Är snarare ifall du också vill testa dig för sjukdomar. Aldrig hört att det krävs för p-piller, ser ingen anledning till varför det ska behövas. [shake]


Nej alltså, jag hämtade ut p-piller för inte så länge sedan och då sa hon "Och vi skulle ju vilja göra en undersökning på dig som småningom, men du måste inte. Vi tvingar ingen till något här"
:)
Kviq:

Men alla gör väl en undersökning när de är runt 20, oavsett? Fast detta kanske är en annan?


jo, jag tror man får en kallelse när man är runt 22 från en gynekolog. men man blir väl fortfarande inte tvingad. Det är väl bara det att om man väl har fått en bokad tid känner man väl kanske att man lika gärna kan gå dit.
Jag tror att man kan gå till ungdomsmottagningen tills man är 23, jag skulle kunna tänka mig att det är när man är 23 eller äldre som man får en kallelse, och då från en "riktig" gynekolog.

Är inte alls säker på den här informationen, men det är så jag har förstått det iaf.