Forumet - Hur går man vidare?

Hur går man vidare?

515 0 5
Jag har har gjort allt det klassiska som man bör för att ta sig ur en deppig fas; jag har vänner som jag umgås aktivt med, har genomgått en del stora förändringar och utbildningsmässigt går jag framåt, men inombords - rent emotionellt - gör jag inte det. Livet rullar på men emotionellt står jag helt stilla.

Hur gör man när ens hjärna går och vill vidare, men ens hjärta inte följer med? Kan man ge hjärtat en knuff i rätt riktning, eller är det bara att hålla ut?

Inga kommentarer

Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Jag vet att det kan bita lite i plånboken - men en vettig, privat samtalskontakt kan göra underverk. Jag började på KBT av en helt annan anledning men det visade sig hjälpa mot ungefär precis det du beskriver nu. Att sysselsätta sig och anförtro sig till vänner är bra - men om du kommit till en punkt där du själv känner att känslobiten inte löser sig, är det nog dags att ta det ett steg vidare.

Stor kram och lycka till!

Spana också in:

Är det ihållande och allvarligt så kan du ju söka psykologkontakt. Dock prioriteras du nog inte speciellt högt om du kan leva ett normalt liv och inte är självmordsbenägen, om jag känner samhället rätt.
Eller bara beställa tid på vårdis och få antidepp.