Forumet - Hur glömmer jag?

Hur glömmer jag?

536 2 3
Jag har ganska mycket minen från tidigare och jag mår så fruktansvärt dåligt pga dom. Hur kan jag glömma på enklaste sätt? Förut använde jag ibland olika substanser för att må bättre men jag känner inte att det är ett alternativ längre. 
Jag har försökt städa min miljö och få det så lungt som möjligt mm, men dessa minen tynger ner mig så otroligt mycket. 

EDIT: Aaa nu sa inte jag det i trådstart men jag har flyttat tillbaka till mitt gamla rum. Alltså min gamla matta, gamla säng, gamla sängbord etc. Mycket av dessa minnen hände här och bara jag lägger mig i sängen och ska sova så kommer så mycket minnen upp i mitt huvud igen. Det är så svårt att undervika att bli påmind om allt.

Helt uteslutet att snacka med min psykolog om det då det bara kommer sätta andra i trubbel och göra allt 1000 ggr värre :p

Inga kommentarer

Senast ändrad 14 Oct 2016, 08:23 av Axelinaaas
Tråden har 3 svar. Sortera efter:
Försök att helt enkelt acceptera det som hänt och se det som det förflutna. Gå vidare, och se dig själv som en starkare och bättre människa. Eftersom jag inte vet exakt vad som hänt är det svårt att ge specifika svar men det är så jag gjort. Självklart kommer det komma stunder då du tänker på det. Det är ju helt normalt, det är en del av din historia. Men förhoppningsvis kommer du efter ett tag inte må dåligt över det. 
Ett sätt att lugna sig när tankarna kommer kan vara att sätta sig ner. Lägga händerna på magen och andas salt in och ut.
Du kan även testa någon app likt smiling mind. Fungerar sådär för mig men kanske fungerar bra för dig.
Har även jag minnen från det förflutna som jag skulle vilja radera från mitt medvetande, men händelser som har påverkat en starkt negativt glöms inte bort lätt. Ibland är de lite suddigare men det händer att man minns som om de nyss inträffade, fast det i själva verket var åratals sen det skedde.
Har inget bra råd att ge tyvärr, men för min egen del kan det ibland hjälpa att hålla sig sysselsatt med diverse skitsaker, allt som kan avleda tankeverksamheten för en stund. Men det är ju inte ens i närheten av någon långsiktig lösning.