Forumet - Hur gör man?

Hur gör man?

1995 0 41
Hej!

Jag är en tjej på 18år som går sista året på gymnasiet. Där hänger jag med kalasbra brudar och vi har jättekul tillsammans och festar och gör olika grejer. Men nu när vi går ut känns det som att många kommer att dra åt olika håll och jag har INGEN ANING om vad jag ska göra... och jag är jätterädd för att bli lämnad ensam, att vara ensam. Klarar inte att vara ensam.

Sen så vill jag ha ett seriöst förhållande, ett riktigt. Visst har man strulat runt med killar i fyllan och så, men det har aldrig blivit något mer, är helt enkelt för skraj och kräsen. Kände mig lite desperat i veckan så jag spontan la till en random kille som har gått på min skola på fb, men hur ska jag göra nu? Känns ju pinsamt och skriva typ "Hej?" Han kommer ju fråga vem jag är osv. Haha, gud.. Hur tar man något vidare? Har liksom ingen aning om vem han är, har bara sett han nått enstaka gång, men någonstans måste man ju börja. Har liksom aldrig ansträngt mig.

Anledningen till att jag inte vågar ta steget längre är att jag är alldeles för osäker på mig själv, inte så att jag är osäker när jag är med folk jag känner, men just med killar. Känns som att jag inte duger.. sen är jag ju så jävla blyg när det handlar om någon jag gillar. Hej tomatface liksom? Gulligt? Nä.

Oj, vilken luddig text och att jag framställer mig som en attention whore. Kände bara att jag ville skriva av mig lite, och om ni har några bra tips så får ni gärna dela med er. =)
Melliz:

Anledningen till att jag inte vågar ta steget längre är att jag är alldeles för osäker på mig själv, inte så att jag är osäker när jag är med folk jag känner, men just med killar. Känns som att jag inte duger.. sen är jag ju så jävla blyg när det handlar om någon jag gillar.


Typ exakt samma för mig. Gillar man någon får man helt enkelt ta modet till sig, även fast det är sjukt jobbigt osv. Man får i alla fall veta om personen gillar en tillbaka.[smile]

Spana också in:

Baader_Meinhof:

Sluta överanalysera så mycket och var lite spontan.


Jag är en väldigt spontan person allmänt, men just när det kommer till detta, då går det inte! Överanalyserar exakt allt. Vad personen ifråga skulle tänka om mig, om jag skriver fel, att han skulle tycka att jag verkar skum. Gah.. :S

Nirr:

Typ exakt samma för mig. Gillar man någon får man helt enkelt ta modet till sig, även fast det är sjukt jobbigt osv. Man får i alla fall veta om personen gillar en tillbaka


Jag gillar han inte, jag har aldrig snackat med honom, vet bara inte hur man ska få igång något. Ska jag skriva hej på fb? Visst, det är sjukt ytligt, men jag kommer ändå att balla ur och tänka massa dumma saker om mig själv som jag tror han skulle tänka. Liksom 18år och aldrig haft ett seriöst förhållande för att jag är för feg? Jag skäms. [chocked]
Åh stör mig på sånt här. Första stycket tänker man, "oj, något man kan känna igen sig i" och sen kommer all idioti i nästa styckena. Nej man letar inte efter någon att bli ihop med, man hittar någon man gillar och sedan tar man det till nästa steg om man nu vill det. Man ska inte bli ihop med någon för att vara ihop, man ska bli ihop för att man gillar varandra och det känns bra osv.
Visst, finns väl inget som säger att det måste gå till såhär. Men vad får du ut ur ett förhållande som bara finns för att du inte vill vara ensam istället för att du verkligen vill vara med den personen?
Bambi Turburble:

Visst, finns väl inget som säger att det måste gå till såhär. Men vad får du ut ur ett förhållande som bara finns för att du inte vill vara ensam istället för att du verkligen vill vara med den personen?


Kan man inte själv ta iniativ om man tycker någon ser bra ut och se hur han är som person? Varför måste man vänta till han automatiskt hänger med en så man redan känner personen? Där tycker jag att du är ute och cyklar.
OF 5:

tydloigen ska ansiktsboken va lösningen på alla de där problemen


Absolut inte, men kan vara en bra början för att inte gå för hårt fram? [smile]

My dreams are her:

Inta jag heller, men man får ta situationen som den kommer dock inga förhastade val som leder åt något håll man ej vill gå.


Nej, självklart inte. Känns det bra så känns det bra liksom.


Fejlarn:

Att börja gilla någon bör väl ske automagiskt. Men om du är en sådan som känner att du måste ha ett förhållande går väl vem som helst bra. Är du kräsen kan du vänta


Missförstå mig inte. Men hur ska man gilla någon när man inte känner någon på det viset? Varför ska jag sitta och vänta på att prinsen ska knacka på? Jag som tjej kan ju också ta iniativ.

Nirr:

Alltså vänta. Ta inte bara en random för att han verkar trevlig/snygg eller varför du nu valde killen. Det kommer när det kommer. Vet att det är jobbigt att höra, men det är sant.


Men jag vill ju lära känna nytt folk, och om jag skriver med honom så kanske det visar sig vara en jättegullig kille. Varför ska jag sitta och fundera över det istället för agera?
Melliz:

Kan man inte själv ta iniativ om man tycker någon ser bra ut och se hur han är som person? Varför måste man vänta till han automatiskt hänger med en så man redan känner personen? Där tycker jag att du är ute och cyklar.


Jo, visst kan du ta kontakt med en person för att lära känna den. Men att tänka direkt att du lär känna den endast för att hamna i ett förhållande är onödigt..
Och att bli ihop med någon bara för att vara i ett förhållande är korkat, egentligen det jag ville få sagt. Man ska bli ihop för att man håller av varandra och verkligen vill vara med varandra.
Bambi Turburble:

Jo, visst kan du ta kontakt med en person för att lära känna den. Men att tänka direkt att du lär känna den endast för att hamna i ett förhållande är onödigt..


Nej, men liksom.. om jag inte har lagt till eller själv blivit tillagd av någon på några dagar och sen lägger jag till han, dvs att det står att jag bara blivit vän med honom, vilket betyder att jag inte samlar vänner utan det har en baktanke. Vad skulle personen ifråga tro om jag typ skrev "TJAA"? Inte precis, ååh hon vill bli min nya vän. :P
Om man tycker att någon ser bra ut så lägger man ju inte till den för att bli polare, men självklart så börjar man snacka så. Inte så jag tänkt gå pang på och typ, tjaaaaaa, äru sugen???[party]