Forumet - Hur gör man när man umgås med vänner?

Hur gör man när man umgås med vänner?

1933 0 30
jag har många vänner men ingen som jag känner att jag kan prata med på riktigt. o det är nästan omöjligt för mig att skaffa nya.


anledningen är att jag inte vet hur man gör bland vänner. hur tänker man rent psykologiskt? vad sker när ni är med era vänner psykologiskt? vad är det som gör att ni får de positiva känslorna i era relationer?

för mig står det stilla nämligen i huvudet. vet typ vad jag ska säga bara. o jag misstänker att mina kompisar egentligen inte gillar mig så mkt utan bara är med mig för att dom tycker lite synd om mig.. fast det där är inte helt sant, har blivit bättre på sista tiden.

jag behöver verkligen tips på vad jag kan göra. jag har få egna tankar så jag har funderat på att försöka bara testa nya saker o förska ge mig in i olika saker för att ha något o säga. men så kan jag inte leva. det ger mig inte så mkt lycka.


så jag undrar verkligen, hur gör ni rent psykologiskt när ni träffar er bästa vän tex?

Spana också in:

Angelize:

Är nog dum i huvudet just nu men jag fattar inte vad du menar


nej det är du inte, bara jag som inte vet hur man formulerar mig på ett bra sätt.


skitliv:

då skulle iaf inte jag kalla de vänner


dom gör mig faktiskt glad ändå. men jag tror att jag kan snacka mer om mig själv än vad jag hittils gjort. men vågar inte, det är lite läskigt. kanske borde ta en liten bit i taget.

jag tror att det finns delar av det psykiska som jag ännu inte har upplevt tillsammans med någon. de delar som andra människor skulle lägga in i facket "vänskapskänslor". det är dessa delar jag söker efter.

Malto:

varför skulle dom tycka synd om dig[smile]?


det flesta i min vänskapskrets o i min ålder är frammåt. typ, vet vad dom vill, kan ta hand om sin vardag så att den blir "grym", utstrålar en självsäkerhet som jag aldrig haft...

typ alltid när jag träffar folk som är run 17 18 säger att jag inte känns som en 21åring utan som en typ 15-16. är inte sådär självsäker o säger fel saker, kan inte uttrycka mig bra. oj nu låter jag som värsta miffot :p. men jag är inte som dom, inte på samma nivå o därför tycker folk lite synd om mig. jag har typ hamnat efter..
--------

för att svara på min fråga så måste folk ha stor självkännedom. veta vad man gör o vad som händer med psyket medan man gör det.

när kommer det positiva emotionella boostarna som gör att ni vill vara med er vän? :)
retstickan:

när kommer det positiva emotionella boostarna som gör att ni vill vara med er vän? :)


Öhm.. typ när man sitter och diskuterar något som båda två brinner för. Te x om man sitter och tittar på Zlatan och Barcelona och börjar snacka fotboll utav bara helvete! .. och tillslut handlar det likförbannat om en brud som man har haft sex med, eller liknande.
skitliv:

du kommer hitta


[smile] jag hoppas verkligen det. annars kommer jag att känna mig mkt mer ensam än vad jag egentligen är


Chryseus:

e x om man sitter och tittar på Zlatan och Barcelona och börjar snacka fotboll utav bara helvete! .. och tillslut handlar det likförbannat om en brud som man har haft sex med, eller liknande.


ganska bra exempel.

men är det ingen här som har någon slags psykisk strategi typ? att ni vet att det här går inte o det här går bra.
retstickan:

men är det ingen här som har någon slags psykisk strategi typ? att ni vet att det här går inte o det här går bra.


Vet inte om jag förstått dig rätt. Men menar du om man har saker som man gör med vissa polare men inte andra osv?
typ att jag inte kramar om en polare som har ruskigt stora problem med bögar.
retstickan:

jag har få egna tankar så jag har funderat på att försöka bara testa nya saker o förska ge mig in i olika saker för att ha något o säga. men så kan jag inte leva. det ger mig inte så mkt lycka.


Alltså, jag vänder frågan till dig, hur gör du när du umgås med vänner? Svårt att gissa annars [crazy] för då är det kanske enklare för oss andra att utgå frågeställningen utifrån dig liksom.

Men min "uppfattning" är att killar gillar att göra grymma saker ihop. Grymma saker är saker som betyder häftigt = som ger adrenalin = som utvecklas i skratt och lyckorus etc. Saker som typ killar gör eller gillar att syssla med som t.ex. köra folkrace ihop (köra sketna sönderkörda volvos i en terrängbana runt och runt o runt i snuskiga overaller). En del gillar att supa till det i bastun o se vem som pallar sitta kvar längst när någon öser vatten (ibland oläpligen öl) i bastuaggregatet och se vem som tål flest snärtar av björkkvistar innan nån ger sig eller skriker som en kärring [bigsmile]

Den "psykologin" lär fungera på de flesta, annars är killarna (enligt min kille) ett par gäng torra mesar som aldrig kunnat haft roligt i hela sitt liv, typ. Sen behöver man inte vara så mycket åt det extrema hållet, men killar gillar väl att ha riktigt roligt med varandra och sen som ett "gäng" ha dom minnena gemensamt. Gillar man samma typ av musik så varför inte gå på konserten? Vill man testa göra coola saker så vill man väl oftast göra sånna coola saker med sin vänner?

Och ibland, om man är på humöret att ventilera om någonting så kan väl vännerna ställa upp på ett par bira. Sen när det är skål så glömmer man bort sånt och bara har roligt istället. Skiter i sånna tråkiga jobbiga saker. Bekymmerfritt till 110%!

Hehe, det är väl lite sån "mentalitet" du är ute efter eller?

Sen en sak min kille brukar säga rent allmänt: "Jag har fan ingen aning, vet inte ett skit men jag spelar med så länge tills jag fattar."[bigcheers]