Forumet - Hur gör ni för att hjälpa fattiga barn i Afrika och i länder där det är fattigdom?

Hur gör ni för att hjälpa fattiga barn i Afrika och i länder där det är fattigdom?

1035 1 18
Hur bidrar ni för att folk ska få ett bra/bättre liv i fattiga länder? många är fattiga och behöver omsorg och pengar framförallt, ett liv är ett liv och det ska vi ta vara på. Skulle ni kunna tänka er att hjälpa människorna på plats i framtiden och bidra till att folk ska få ett värdigt liv, man ska inte behöva hämta vatten ute 2016 menar jag.

Spana också in:


Smilen: Hur bidrar ni för att folk ska få ett bra/bättre liv i fattiga länder? många är fattiga och behöver omsorg och pengar framförallt, ett liv är ett liv och det ska vi ta vara på. Skulle ni kunna tänka er att hjälpa människorna på plats i framtiden och bidra till att folk ska få ett värdigt liv, man ska inte behöva hämta vatten ute 2016 menar jag.
Bidrar hellre till människor som bor i Sverige.
Nej fattiga människor behöver bra mark att odla på, rent vatten och  bättre sjukvård. När saker och ting styrs främst av pengar så slår girigheten på och mer vill ha mer. Vill man hjälpa dom fattiga så ska man utveckla bra och miljövänlig teknologi som underlättar vardagen. 
Jag bryr mig om andra, men jag påstår inte att jag gör det aktivt utom när det är nödvändigt för mitt eget liv, för det gör jag inte. Medkänslan i sig är viktig och blir inte hyckleri även om man inte gör något av den.

Nej, jag kommer troligen aldrig att hjälpa på plats. Det ligger inte för mig och jag är för upptagen med alla neuroser kring mitt eget liv. Men medlidande kommer jag nog alltid att känna när jag uppmärksammas på det, och det är viktigt i sig, det betyder att ens känsloliv hålls i trim och att man fortsätter att fungera som man ska emotionellt.

När det gäller handling kommer jag nog aldrig att göra mer än att ge pengar tillfälligt någon gång när jag uppmärksammas på saken. Det gör inte mitt medlidande mindre genuint eller hycklande, men det gör mig mänskligare än om jag tyckte att det var okej att strunta i det bara för att jag är för fokuserad på mitt eget liv för att arbeta aktivt. Det är mänskligt.
Tycker det är roligt att de flesta kopplar fattigdom till Afrika när det lika väl finns andra människor i andra länder som har det minst lika svårt. Men för att svara på frågan, nej jag bidrar inte med något men jag skulle verkligen vilja det. Visst, skulle kunna skänka pengar men man vill ju se vart dessa pengar tar vägen. Det hör man inte så mycket av. Dock hade jag mycket hellre skänkt pengar till WWF eller något annat företag som t.ex. stoppar vilda djur i cirkusar o.s.v.

Punda:
Varför är det viktigare att stoppa vilda djur i cirkusar när det finns människor som dör till följd utav fattigdom?
För att den ökade fattigdomen i världen är just på grund av människor och den globala uppvärmningen. Det är de konsekvenserna vi får ta. Enligt mig är det mer synd om dessa djur än människor eftersom jag har tappat tron på människan en gnutta, sedan är det väl klart att jag tycker synd om alla fattiga i världen men det är människan som sätter de här djuren i en miljö som de inte ens ska vistas i och det är människan som förstör naturens gång som sedan leder till svält och torka i de här länderna. Det är människor som sätter dessa djur i en miljö som de inte ens ska vistas i. Allt detta leder tillbaka till människan. 

Anonym001: För att den ökade fattigdomen i världen är just på grund av människor och den globala uppvärmningen.
Fattigdomen i världen ökar ej. Det går till och med rätt snabbt åt rätt håll.

Anonym001:
Enligt mig är det mer synd om dessa djur än människor eftersom jag har tappat tron på människan en gnutta, sedan är det väl klart att jag tycker synd om alla fattiga i världen men det är människan som sätter de här djuren i en miljö som de inte ens ska vistas i och det är människan som förstör naturens gång som sedan leder till svält och torka i de här länderna. Det är människor som sätter dessa djur i en miljö som de inte ens ska vistas i. Allt detta leder tillbaka till människan. 
Varför ska pygméer i kongo med en förväntad livslängd på under 25 år straffas för detta? Varför inte skänka pengar åt organisationer som hjälper dessa att bygga brunnar och att utveckla mer lämpad odlingsteknik etc? Dessa människor har noll att göra med varken klimatpåverkan eller cirkusar. Men de är i desperat behov utav hjälp.
Vill man att djur ska sluta utnyttjas för nöjes skull så räcker det långt med att sluta gå på cirkus.

Punda:
Fattigdomen i världen ökar ej. Det går till och med rätt snabbt åt rätt håll.

Varför ska pygméer i kongo med en förväntad livslängd på under 25 år straffas för detta? Varför inte skänka pengar åt organisationer som hjälper dessa att bygga brunnar och att utveckla mer lämpad odlingsteknik etc? Dessa människor har noll att göra med varken klimatpåverkan eller cirkusar. Men de är i desperat behov utav hjälp.
Vill man att djur ska sluta utnyttjas för nöjes skull så räcker det långt med att sluta gå på cirkus.
I takt med att populationen ökar, ökar också fattigdomen och antalet dödsfall i världen. Kanske inte lika hastigt men det håller på att hända just nu. Jag har aldrig sagt att det på något sätt är rätt åt de. Menar helt tvärtemot. Det är de fattiga som får lida på grund av oss i västvärlden. Överallt plågas dessutom de här djuren, inte bara i cirkusar. Elefantridning, dansande björnar, lejon och tigrar som man försöker få tama. Detta sker också för det mesta i Afrika och Indien o.s.v. Jag tycker definitivt att vi borde hjälpa fattiga men samtidigt är det värt att tänka på hur det faktiskt har blivit såhär.