isola: Blandar i olika bunkar, precis som receptet säger
Eftersom jag bakar kanske en gång om året så tycker jag det är säkrast att göra som det står i receptet.
Xuzkie: S. Om du inte orkar vänta på kakan så kan man alltid äta smeten Rodnar
om den inte haft ägg i sig så!
menar du när man ska blanda alla torra ingredienser för sig? för när jag ska göra det blandar jag bara allt i litermåttet och häller upp det i bunken sen.
sen beror det lite på vad man lagar för något
Blivande_japan:
menar du när man ska blanda alla torra ingredienser för sig? för när jag ska göra det blandar jag bara allt i litermåttet och häller upp det i bunken sen.sen beror det lite på vad man lagar för något
också när vissa torra ingredienser ska blandas i ännu en bunke eller smör och socker ska blandas ihop först etc.
ibland behöver man ju inget litermått så det blir ju ändå extra diskisk
isola:
också när vissa torra ingredienser ska blandas i ännu en bunke eller smör och socker ska blandas ihop först etc.
ibland behöver man ju inget litermått så det blir ju ändå extra diskisk
fast generellt brukar det vara mer än 1 dl torra ingredienser, så då är det ändå värt att använda litermåttet tycker jag, ser det inte som särskilt mycket mer att diska
Blivande_japan:
fast generellt brukar det vara mer än 1 dl torra ingredienser, så då är det ändå värt att använda litermåttet tycker jag, ser det inte som särskilt mycket mer att diska
men man mäter upp en dl åt gången och ett litermått är ju svår att peta ned i en liten påse.
isola:
men man mäter upp en dl åt gången och ett litermått är ju svår att peta ned i en liten påse.
vänta va? vad pratar du om?
isola: Blandar i olika bunkar, precis som receptet säger
ja
dessa har jag (1l, 3l, 5l) och är mycket bra för bakning och man behöver ej oroa sig för farligt plast
http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/bunkar-skalar/bunke-hog-5-liter-staplingsbar-rostfritt/
exempelvis gjorde jag en morotskaka häromdagen med en bunke innehållande poröst vispat ägg och socker, och sedan en bunke med torrvaror för att det ska bara slås ner i smeten snabbt och inte blandas och då går det inte hälla direkt i om det ska bli bra
Blivande_japan:
vänta va? vad pratar du om?Om man använder ett decilitermått istället för litermått.
haha trodde tagen var "banking" så jävla moderat jag är
ja, men varför vill man använda ett decilitermått om man ska mäta upp mer än en deciliter? det är smidigare och mer exakt med ett litermått. och var kom påsen in i bilden?
när jag bakar(och lagar mat) är jag oerhört mån om att få till resultatet så bra som möjligt, vilket också manifesterar sig hos mina bakverk. om jag skulle hoppa över rätt simpla steg för att dessa steg är "jobbiga" så ser jag ingen större mening med att baka.
Blivande_japan: vänta va? vad pratar du om?
det tycks vara så att det har undgått isola att man kan hälla från en påse till en behållare, inga övriga kommentarer.
Blivande_japan:
ja, men varför vill man använda ett decilitermått om man ska mäta upp mer än en deciliter? det är smidigare och mer exakt med ett litermått. och var kom påsen in i bilden?
ska man mäta upp en deciliter av varje grej så blir det ju enklast så. syftade på när man tar upp mjölet/vad det nu kan vara ur påsen medelst decilitermått.
onödigt elak:
när jag bakar(och lagar mat) är jag oerhört mån om att få till resultatet så bra som möjligt, vilket också manifesterar sig hos mina bakverk. om jag skulle hoppa över rätt simpla steg för att dessa steg är "jobbiga" så ser jag ingen större mening med att baka.
(vilket fö öv är ca världen bästa karaktär)