Aviseringar
Rensa alla

Hur hanterar du stress?


time
 time
Ämnesstartare

Fler unga blir utbrända och stressen ökar överlag bland ungdomar i Sverige, från yngre åldrar än tidigare dessutom. Stress kan vara både en välsignelse och en förbannelse - lite grann ger eld i baken och driver en framåt, för mycket kan vara fatalt. Hur hanterar DU stress? Vilka är dina bästa tips för att det inte ska slå över till något alldeles för negativt? Eller är det kanske så att du inte kan hantera ens en tesked stress utan att det ska bli för jobbigt?

Tipsa!!! 


   
Citera

jag planerar i förväg och dricker mycket kaffe. gråter lite ibland också.


   
SvaraCitera

stänger la av och skiter i allt, fast d har en tendens att generera mer stress ibland

behöver också tips, följer tråd1! 🙂 


   
SvaraCitera

typ inte alls


   
SvaraCitera

Ingen aning.
De gånger jag är jättestressad för nått jag ska göra (dvs nervös).. brukar jag typ gå fram och tillbaka i lägenheten.. och tänka att jag måste få i mig mat... (eftersom min aptit går ner till minus 400000000)


   
SvaraCitera
Kudhos

Planera, Kaffe, och lära sig från misstag. Och man måste vara kritisk. Förstå att stressen är högst sannolikt på grund av sina egna handlingar. Vill man ha mindre stress så får man göra bättre av sig. 


   
SvaraCitera

Jag gillar inte stress, det bästa är att undvika stress genom att planera väl. Om jag skall resa så beger jag mig tidigare än jag behöver för att kompensera för eventuella problem/förseningar. Det innebär ju att jag ofta får mer extra dö-tid än andra, men jag kan också ta det lugnt.

Att skjuta upp saker är tror jag en av de största stress-källorna. Mitt tips är att skapa del-mål för allt som känns jobbigt. Handlar det om en uppsats, skapa delmål i form av antal sidor per dag eller dylikt så du ständigt känner att du kommer frammåt och att det inte blir för mycket på en gång.


   
SvaraCitera

Jobbar också med saker som stundtals kan vara stressigt, ofta för att andra näst intill hänger på dig medans du försöker laga nåt produktionskritiskt.

Vid sådana tillfällen är mitt tips att lugnt och sansat ställa dig upp, tala om för de runt dig att nu behöver du koncentrera dig och de får lämna dig så länge så återkommer du snarast, utan att vara otrevlig såklart.


   
SvaraCitera

Inte alls tyvärr, har utvecklat en ätstörning p.g.a stress i livet. Men jag är iofs på väg upp från den, eller nåt. Det enda som hjälper mig mot stress är fysisk aktivitet av alla slag men helst träning.


   
SvaraCitera

Tycker att folk stressar för mycket, känner mig aldrig stressad..


   
SvaraCitera

blir deppig av planeringar och rutiner så det är ing1 alt för mig iaf 


   
SvaraCitera

hehe är inte den att ge tips till stressade människor mvh typ utbränd

men när jag känner mig stressad brukar jag göra vissa saker som kan hjälpa tillfälligt iaf som t ex brodera, spela piano och gå ut på fotopromenader. det är avslappnande och då får man släppa tankarna lite och inte tänka på nåt annat än det lugna och kreativa man pysslar med. är nog samma med att teckna, skriva osv även om jag ej gör det lika ofta.


   
SvaraCitera

ja bruka röka meta men nu ha ja slutat röka meta 


   
SvaraCitera

slutar fungera och blir ett med sängen


   
SvaraCitera

Om jag börjar känna mig stressad är jag väldigt noga med att ha mina kvällar och helgdagar för mig själv. Detta alldeles oavsett vad andra tycker att jag ska göra istället.


   
SvaraCitera