Forumet - Hur hanterar man bäst svartsjuka?

Hur hanterar man bäst svartsjuka?

1239 0 22
Hej, kära goa vänner.
Nu är det så att jag har upptäckt (the hard way) att jag är en extremt svartsjuk person, och det krävs väldigt lite för att bägaren ska bli överfull så att säga. När jag blir svartsjuk kan hela dagen bli förstörd. Främsta anledningarna är när killen jag är helt galen i, pratar om andra tjejer på olika sätt.

Så, hur fan ska jag göra? Jag vill förändras, jag vill inte ta så illa vid sånt här och jag vill bli bättre på att hantera såna situationer istället för att bli förbannad.

Ge mig era bästa råd, pumpkins!

Spana också in:

kebu12:

sexa med kebu, det är bästa lösningen på alla tjejers problem[cute]


Kområ. <3

Ja, till er andra: det är lätt att säga att bara "ta det lugnt", men svårare att göra. Jag har verkligen försökt intala mig själv att det inte är en big deal, att jag bara ska slappna av, men när det väl gäller så spårar det i alla fall.
Tycker du vissa saker han säger är jobbiga: säg det till honom. "Du får tycka precis vad du vill älskling, men skulle du kunna chilla med att säga att du vill knulla Megan Fox i röven när jag är i närheten?"[rolleyes]

Analysera det hela mer logiskt. Är det så hemskt om du skulle säga: "Åh vilken snygg kropp tvättbräda den killen har!"? Tycker du inte det så borde han också få prata om tjejer på liknande sätt [cute]
Jag tror inte på svartsjuka som en egen känsla och tror den tar sig ut olika för olika personer. Bena upp den, fundera på vad du är rädd för och exakt vad du känner. Därefter kan du arbeta bort den, eller i annat fall lära dig att hantera den, för det är inte säkert att du vill ha bort den när du inser vad det är, om det är en viktig del av dig.
Sitter i precis samma båt.

Vad jag märkt har hjälpt är att vara öppen om det. Att tala väldigt frikostigt om hur du känner. Det har förvisso kostat mig tre av mina förhållanden, men vad fan, svartsjukan dämpades ett tag och jag mådde bra då.

Så prata om det med din partner och folk i din närhet. På ett sätt hjälpte mig att också komma till insikt att jag inte var ensam om att kunna känna så.

Slutligen kan det vara din självkänsla som är lite fail som kan få dig att känna. Inte nödvändigtvis, men har du dålig självkänsla har det nog med vartannat att göra.
Skentrevlig:

Tycker du inte det så borde han också få prata om tjejer på liknande sätt [cute]


Jag kanske borde vara tydligare med att jag inte är tillsammans med killen, utan... Jag har starka känslor för honom, men han vet inte om något. Så att han vet väl inte riktigt om att han gör något "fel", inte för att han gör fel i att prata om andra tjejer; men ni fattar. Det känns konstigt att reagera på det och prata om det för att han vet inte ens om hur jag känner för honom och det skulle bara bli komplicerat.

kebu12:

tror du att en sån som jag har tid med hembesök eller?[wink] fast okej, för din skulle kan jag väl göra ett undantag[cute]


*rawr*