Forumet - Hur hanterar ni hat?

Hur hanterar ni hat?

1391 1 3
Det beror väl på mängd och allvarlighetsgrad osv. I vissa fall kanske man kan svara dem med en drypande kommentar eller ännu bättre vara en nivå över deras.
Man kan förklara för den som hatar en att ''jag kan inte rå för att jag är som jag är, jag är ingen elak människa och vill inte andra illa, jag hoppas att du kan respektera det och låta mig vara ifred. För så länge jag inte gör mig eller någon annan skada så behöver du inte bry dig, det är inte ditt liv. Tycker du att min livsstil verkar störa dig så får du nog undvika mig och andra transpersoner om det stör dig så mycket.'' Typ.
Om någon är oresonlig så är det väl bara att svara med en jämförelse, och en fråga ''vad tycker du är värst, transpersoner eller pedofiler/sexualförbrytare/tidelag osv?'' nu vet jag inte om det är ett bra sätt att svara någon men det kan i bästa fall få personen att tänka till att ''ja, transpersoner är ju snälla människor men dessa sexualförbrytare är de verkliga hemska människorna''.
Eller så gör man som Time och låter hatet rinna av en, blocka personen eller något. JAg tycker ändå att man borde svara ''vad tråkigt att du tycker så, jag har ingen illa gjort och nu gör du illa mig. Om du ska göra illa någon så kan du väl göra det mot någon som förtjänar det än mig som inget illa gjort.''.

Hjärta