Aviseringar
Rensa alla

Hur hanterar ni hat?


Ämnesstartare

Har ni några bra tips på hur man hanterar hat på bästa sätt?


   
Citera
time
 time

Jag låter det rinna av mig. Det är ju inte mitt fel att andra är så sorgliga inuti att de måste försöka trycka ner andra, så därför ska inte jag heller må dåligt över det. När någon säger fula saker säger det SÅ mycket mer om den som säger det, än om den de säger det till. 


   
SvaraCitera

Det beror väl på mängd och allvarlighetsgrad osv. I vissa fall kanske man kan svara dem med en drypande kommentar eller ännu bättre vara en nivå över deras.
Man kan förklara för den som hatar en att ''jag kan inte rå för att jag är som jag är, jag är ingen elak människa och vill inte andra illa, jag hoppas att du kan respektera det och låta mig vara ifred. För så länge jag inte gör mig eller någon annan skada så behöver du inte bry dig, det är inte ditt liv. Tycker du att min livsstil verkar störa dig så får du nog undvika mig och andra transpersoner om det stör dig så mycket.'' Typ.
Om någon är oresonlig så är det väl bara att svara med en jämförelse, och en fråga ''vad tycker du är värst, transpersoner eller pedofiler/sexualförbrytare/tidelag osv?'' nu vet jag inte om det är ett bra sätt att svara någon men det kan i bästa fall få personen att tänka till att ''ja, transpersoner är ju snälla människor men dessa sexualförbrytare är de verkliga hemska människorna''.
Eller så gör man som Time och låter hatet rinna av en, blocka personen eller något. JAg tycker ändå att man borde svara ''vad tråkigt att du tycker så, jag har ingen illa gjort och nu gör du illa mig. Om du ska göra illa någon så kan du väl göra det mot någon som förtjänar det än mig som inget illa gjort.''.

Hjärta


   
SvaraCitera

Det finns ingen anledning till att bry sig. Man kan sätta sig på ett spektrum av bra och dålig. Det som andra säger kan hjälpa en nå sin slutsats om sig själv, men det i sig självt är inte det som avgör; de andra har inte nödvändigtvis rätt.


   
SvaraCitera