Forumet - hur hanterar ni rasister?

hur hanterar ni rasister?

1962 0 19

Ibland "tar jag debatten" ibland skakar jag bara på huvudet.  Bor man i Dalarna är den typen av skitsnack legio, det är frustrerande som fan, framför allt när egentligen schyssta människor är infekterade. Blir tröttsamt för jag älskar landskapet med många sköna människor, vackra vyer, skog osv men detta kommer och solkar ner allt och man blir ambivalent. 

Spana också in:

Mina mor och farföräldrar var något rasister haha.. De var iofs inte särskilt vana vid att se mörka människor på gatorna förr.. Minns mormor en gång: 

- "Nej men fy, titta så svart människan är, nu har han väl ändå gått vilse!" 

Och en annan gång, vart inte särskilt längesen;

- "Det var en svart man som körde mig i taxin till flygplatsen, men han var faktiskt jättetrevlig!" 

Jävlar vad jag gapflabbade då.. Galen 

 

dazed: Att ta en debatt med en typisk sverigedemokrat om huruvida dom tjänar något på sin rasism utifrån ett tänk kring sociala skikt, kapitalism och klass.
Kan man verkligen övertyga dem teoretiskt om att rasism inte är the way to go då deras verkligheten med arbetslöshet, EU-kris, klassklyftor, kriminalitet, dåliga möljigheter att påverka sin livssituation etc är fysiskt påtagliga? De kanske är förblindade i sin desperation, alternativt missnöje?
Ja, det är kanske värt det ändå - jag måste bygga upp en argumentsarsenal.. samtidigt blir debatten skev med den ingången.

MissAnox: Kan man verkligen övertyga dem teoretiskt om att rasism inte är the way to go då deras verkligheten med arbetslöshet, EU-kris, klassklyftor, kriminalitet, dåliga möljigheter att påverka sin livssituation etc är fysiskt påtagliga? De kanske är förblindade i sin desperation, alternativt missnöje?
Ja, det är kanske värt det ändå - jag måste bygga upp en argumentsarsenal.. samtidigt blir debatten skev med den ingången.
Ja jag antar att det inte finns någon skada i att försöka, men du får väl vara beredd på att det blir tufft. Hur logisk du än är så kanske dom inte vill lyssna. Lycka till din jävla jävel, tror trots allt du är bättre rustad än dom flesta för att lyckas.