Forumet - Hur hanteras manipulativa flickvänner?

Hur hanteras manipulativa flickvänner?

2634 0 23
Tjenis.. Har lite problem med min flickvän..

Hon är väldigt manipulativ, och blir sur om inte allting går enligt hennes direktiv. I övrigt så är hon rätt så"needy" och inte särskilt självständig, så hon lägger då över hela sitt liv på mig, som inte orkar hålla uppe det.

Jag vet inte varför, eftersom jag inte direkt älskar henne längre, är så otroligt rädd för att göra henne en uns besviken. Jag vill bara göra slut, men en del av mig skulle hata mig själv eftersom hon kommer att bli så otroligt ledsen.

Sedan känns det som om vi bara glider ifrån varann ju mer tiden går. Eller, jag måste böja min vilja och mitt liv allt mer eftersom det inte passar in i hennes planer. Förutom det så är det väl bara så att det är jag som har fel, och hon som har rätt, vad det än är frågan om när vi bråkar. Ibland går det bara åt helvete och allt man vill är bara att slippa, och andra gånger påstår hon att jag är det bästa som finns och att hon skulle gråta ögonen ur sig ifall det tog slut.

Svår situation.. Driver mig till vansinne, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hjälp tack.

Spana också in:

Usch, dumpa henne bara. Jag vet inte om hon märker det själv, men du får berätta för henne att du tycker att hon är krävande och egoistisk. Och om du känner att du inte får ut något ur ert förhållande så får du berätta det för henne med, för hon kan ju inte sitta o kräva och du bara ger o ger. Sätt stopp för det, sätt dina gränser och ha dina krav med, för att visa att du inte är to mess with (be henne sluta med att tex om hon är ute o festar varje helg utan dig, vill ha pengar från dig hela tiden, vill att du ska med henne överallt blabla etc).

Värt ett försök, annars gör du bara slut..
Xeraht:

Hon är väldigt manipulativ


Xeraht:

andra gånger påstår hon att jag är det bästa som finns och att hon skulle gråta ögonen ur sig ifall det tog slut.


Xeraht:

. Jag vill bara göra slut, men en del av mig skulle hata mig själv eftersom hon kommer att bli så otroligt ledsen.


Du ser inte vad hon sysslar med? [tired]
Xeraht:

Men det går väl inte så långt att hon försöker skada sig själv eller kanske rent av tar sitt liv på grund av det, va?


Jag har varit sån en gång i tiden. Men förhoppningsvis så tar hon inte livet av sig. Kanske blir lite självdestruktiv, men hon hittar snart någon annan att hänga på. Du kommer ändå göra slut förr eller senare, lika bra att göra det på en gång. Det minskar lidandet för både dig och henne. Det som du beskriver är typiskt för personer med emotionellt instabil personlighetsstörning (borderline) vilket också jag har. [y]
batterseabardot:

Det som du beskriver är typiskt för personer med emotionellt instabil personlighetsstörning (borderline)


Oj.. Nu när jag läser om det på wikipedia så känner jag igen henne kusligt väl faktiskt. Detta kan vara the turning point alltså.. Jag har vetat att nånting inte stått helt rätt till, men jag har inte förstått vad, eller varför.. Tack så mycket batterseabardot :)

Jag är lite rädd för det okända i sådana situationer.. Att inte veta vad personen ska ta sig till, och att inte veta hur långt de kan gå med de tråkiga känslorna
Xeraht:

Nu när jag läser om det på wikipedia så känner jag igen henne kusligt väl faktiskt.


Förstod nästan att det skulle vara något sånt. Låter väldigt mycket borderline. Jag har en länk i min blogg här på UM som leder till en jävligt bra skriven text. Läsvärd tycker jag. Men som sagt; hon behöver hjälp och hjälp finns. Men det betyder itne att du ska behöva utsättas för hennes manipulation. Ha det bra!
Efter att ha läst den känns det som att borderline passar ännu bättre in på henne. Samtidigt blir jag rädd för den självdestruktiva delen.. Men hon har ju en väldigt nära vän som hon är med väldigt ofta och de stöttar varandra. Tror du att jag slipper ha ångest över att hon gör sig själv illa, eller tror du att hon kommer att söka stöd hos sin vän?