Forumet - Hur har det varit att börja skolan igen efter sommarlovet?

Hur har det varit att börja skolan igen efter sommarlovet?

2285 0 18
Ni kanske har gått i skolan i en vecka eller två nu, men hur har känslan varit att vara tillbaka till skolan? Jag kan tänka mig att ni får lära er väldigt mycket och ja, jag älskar Engelska, Svenska och Matte. Kärnämnena är nog de bästa skolämnena. 

Jag kanske inte går i skolan längre, men jag läser mycket böcker ändå och jag gillar allmänbildning verkligen och uppfostran i skolan.
Får ni läsa mycket i skolan? Berätta hur ni har det!
Du kanske t.o.m. läser på universitet. Hur är det att plugga där?

Jag älskar läran ni få, berätta vad ni har lärt er hittills denna termin om ni vill.
Gillar du skolan eller där du pluggar?

Beskriv hur du har det i skolan.
Jag har bara varit på en föreläsning än så länge (skulle ha varit igår också men valde att sitta hundvakt istället). Älskar tempot och mina lärare, har gått kursen förut men valde att gå om min vårtermin nu i höst istället eftersom jag inte orkade när en nära anhörig precis hade gått bort. Nu är jag ledig i några dagar och då ska jag passa på och läsa lite om synligt lärande och sen trappas det upp igen nästa vecka, ser fram emot det.

Spana också in:

Börjat åttan, går i en english speaking class så det kändes lite annorlunda de två första dagarna men sedan blir man ju van igen. Mycket värre i sjuan då allt var nytt, speciellt språket! Men det är verkligen så kul att gå i skolan när undervisningen sker på engelska, tror inte jag hade varit motiverad på samma sätt om jag gick i en svensktalande klass. Har hört att åttan är det "jobbigaste" året tho, ä de sant?