Forumet - Hur har er julafton varit?

Hur har er julafton varit?

2082 1 34
Hej, kamrater!  Idag är dagen vi länge väntat på - dagen julklappsköpen öppnas, maten äts och förhoppningsvis gott sällskaps avnjutes. Berätta - hur har er julafton varit? Har du tillbringat dagen på det sätt du ville? Hände något extra kul? Kanske spenderades dagen oortodoxt - vad gjorde du då? Nöjd med julklapparna? Vad har varit det bästa med denna dag, enligt er? 

Spana också in:

Den har varit väldigt bra!
På eftermiddagen åkte jag med familjen hem till farmor på jullunch. Därefter åkte vi hem och kollade på Kalle Anka medan farsan fixade med julmaten.
Efter middagen var det julklappsutdelning.
Avslutningsvis hämtade jag upp Terrormat för att åka och hämta julmat som skulle delas ut till hemlösa. Släppte sedan av henne på tågstationen och körde sedan hemåt efter en liten biltur.
En väldigt bra jul! Party
Ju äldre man blir desto mindre tycks julen skilja sig från andra dagar och mista sin magi, och jag känner att denna konstellation är alltmer redo att undergå förändringar. Vi har tagit oss igenom de obligatoriska ortodoxa momenten utan att göra något märkvärdigt av det hela, men sedan julen inte längre spenderas hos mormor känns det ju aldrig mer riktigt som jul. Jag märker att jag faktiskt hade kunnat klara mig utan klappar helt och hållet, är nöjd med de jag gav bort. Jag hade väntat mig att få ett ljusblått plagg och det fick jag inte. Jag och mamma skrattade mycket åt far och hans sätt att inte låtsas ivrig att öppna sina klappar. Julen var en bagatell men här råder frid

mynona: Ju äldre man blir desto mindre tycks julen skilja sig från andra dagar och mista sin magi,
Precis så känner jag också. Förr, bara längtade till julen. Hela året var julen det jag såg framemot mest. Men det har jag inte gjort på några år nu. Precis som de senaste åren har jag haft noll julkänsla. Hela december hade kunnat vara vilken månad i mängden som helst. Och i stort sett, det här hade kunnat vara vilken dag som helst, även om den var rätt kul. Men sällskapet och umgänget är ju ändå rätt mysigt.
Massor av god mat, massor av släktingar och mängder av kusiner jag inte träffat sedan förra julen och mängder av julklappar och hela uthuset fullt med julklappspapper och kartonger. Pappa föreslog just att vi tar ut allt papper och kartonger och bränner mitt på gårdsplan nu när kylan och snön kommit till södra Sverige.  Glad