Forumet - Hur har the Matrix påverkat er?

Hur har the Matrix påverkat er?

1953 0 23

Jag var 10 år gammal första gången jag såg the Matrix, det förändrade mitt liv. Idag kan det trötta ut mig lite att de i filmen likt Descartes söker efter den "riktiga" verkligheten. Bortom fantasin, bortom fiktionen. Som 10 årig pojke däremot så fascinerade filmen mig enormt, inte för puckade frågor som är det här verkligt eller inte? Utan för att jag såg migsjälv i honom. Jag undrar då och då, vem jag skulle vara utan den där kvällen på bussen till ungdomslägret. Många val jag har gjort i livet har varit utifrån den identieteten. 

Hur har the Matrix påverkat er?

Senast ändrad 28 Aug 2013, 08:15 av André Vifot Haas

Spana också in:


Razor: Den första filmen betydde mycket för mig. Jag insåg kanske för första gången att jag faktiskt inte kan vara säker på något i den här världen. Det var en ögonöppnare. Det vi kallar världen är bara vårt individuella subjekts föreställning av den.

det var en fint film för de är ofta lite förbjuden att tvivla på dom saker.

ennie: det var en fint film för de är ofta lite förbjuden att tvivla på dom saker.
Jo men det är svårt att låta bli om man verkligen är ute efter vad som är sant om världen. Det slutar tyvärr bara med att man blir mer förvirrad och inte tror på något alls. Live and let die, det har blivit min princip. Alla större frågor är ändå omöjliga att besvara.