Forumet - hur hittar fåglar mat?

hur hittar fåglar mat?

4543 0 20
Jakten på mat är mångsidig. Havsörnen avsöker områden eller sitter still och spanar. Bytet är oftast fisk men även en hel del däggdjur, inklusive kadaver, och gärna sjöfågel. Hur det är med andra fågelarter har jag ingen aning om, havsörnar har alltid fascinerat mig..

Spana också in:

nationaldemokrat:

Hörde att en havsörn kan se sitt byte på 2 km avstånd. [smile] [bigsmile]


I Altai-bergen i Mongoliet har de stora öppna ytorna gjort jakten nästan omöjligt, så lokalbefolkningen har skapat ett samarbete med kungsörnen som fungerar som en spjutspets. - För bara någon vecka sen såg jag en dokumentär gjord av BBC, jag blev tvungen att nypa mig i armen både en och två gånger.

När det är vinter brukar jag trä på halvätna äpplen på grenar på buskar/träd till fåglarna. Så kommer de och äter sen och blir jätteglada.
Har en stor buske utanför fönstret jag gör så med och den är alltid välbesökt. Min katt uppskattar detta för då kan hon sitta i fönstret och titta på showen.
En till fågelfråga! Vad äter egentligen änder på vintern? Varför flyttar de inte?! Gör vissa det? Förra året stod det i lokaltidningen att man hemskt gärna fick mata änderna på ett visst ställe för att de höll på att dö. Det finns ju inte i deras natur att söta tanter och barnfamiljer (och jag och min pojkfriend) ska mata dem egentligen. Om inte vi fanns, vad äter de då?

Min bror har sagt att vissa individer bland fåglarna chansar att det kommer bli en mild vinter och stannar. Om det blir kallt hinner de inte iväg och så dör de. Snacka om spänning i vardagen.