Forumet - Hur hög IQ har du?

Hur hög IQ har du?

4928 0 93
Nu har man faktiskt genom tester kunnat visa att intelligenta människor ofta anser sig vara dummare än ointelligenta, medans ointelligenta anser sig vara smartare än de faktiskt är, men om ni skulle med handen på hjärtat svara - hur hög IQ tror ni att ni har?

IQ är ett mått på hur ni tänker. Det är inte ett mått på vilka betyg ni har, det är inte ett mått på hur bra ni är på korsord, men det är ett mått på hur bra ni behandlar information. Hur mycket information ni kan behandla på samma gång och hur bra ni kan behandla den här informationen.

Människor med hög IQ fyller generellt några av dessa kriterier:
- Lätt att lära
- Lätt att lösa mind-games, kluriga problem.
- Ser sammanhang och helheter.

En person med hög IQ kan därmed ändå få dåliga betyg, och får ofta det för att de blir omotiverade och känner sig ostimulerade - de får inte ut något av att vara på lektionerna och uppgifterna är tråkiga - så varför ska de då göra dem?

Sedan är det skillnad mellan högpresterande(110IQ) och genier(130 IQ och uppåt). Ett exempel på det är att högpresterande kan svaren på frågorna, medans genier ställer frågorna. Det kan ni läsa mer om på www.mensa.se.

Om du skulle uppskatta, 100 är medel.

Spana också in:

IQ är ju iofs ett askorkat sätt att mäta intelligens på. Testerna är oftast kulturellt präglade. Sen är det ju jävligt fånigt att tro att det finns något slags universellt mått på intelligens (och att det bara skulle finnas en enda form av intelligens). Folk borde sluta tro att världen går att inordna och rangordna i objektiva system och tabeller, det är asfånigt.
Motborgare:

. Testerna är oftast kulturellt präglade.


finns ganska bra exempel på det, var när man gjorde ett IQ test (vita amerikaner utforma den) som visade sig att vita fick något högre än svarta. genast började KKK och dylikt använda detta som bevis för att vita var övermänniskan, bakslaget kom dock när IQ-testet gjorde på en grupp asiater som gav asiaterna en rejäl ökning jmf med vita amerikaner osv
Nachac:

Du anser dig vara ett geni?


Har inte blivit diagnostiserad, har särbegåvade vänner som anser mig vara det, plus diverse rektorer och någon sjuksköterska och sån shit. Men vem vet, jag kanske är dum i huvudet egentligen.

iosib:

på vilket sätt? jag löser aldrig såna problem som testet gick ut på då jag finner dem rätt tråkiga. [shake]


fast iq handlar inte bara om att lösa uppgifter :S

Roslagsvatten AB:

har fått mitt iq diagnostiserat, har ~135 i iq (något över). lider dock av en lätt särbegåvning men är kass på att stava osv


har misstänkt det. jag brukar kunna märka sånt.