Forumet - Hur höjer jag mina betyg?

Hur höjer jag mina betyg?

6328 0 13
Jag går nu i sexan och det är första året för mig med betyg. Jag har ett A, flera B, två C och ett D. Jag skulle vilja höja alla mina betyg. Någon som har något tips? Jag vet att det inte betyder så mycket med betyget i sexan men jag vill ändå höja mina för att få det lättare sedan m.m.

A Matematik
B Resten
C Bild & syslöjd
D Idrott

Kommentarer (6)

 1. Hur hade du tänkt att du skall kunna höja betyget A? Är inte d det högsta? 

 2. Du vet väl att sjuan, åttan, och nian har mycket högre krav. Sexan är en barnlek brukar man säga, betygen sänks lätt i högstadiet pga dem olika kraven. Satsa högre, plugga mer, se till att få alla rätt på proven.

 3. S3ON, A är det högsta och E det sämsta. F är underkänt
  Det vet jag. Men det ska jag göra. 

 4. Rätt svar är egentligen inte så noga. Tex på ett matteprov kan du ha fel men om du räknat rätt men har gjort ett litet räknefel men läraren ser att du kan det trots räknefelet får du "rätt" och har uträkningarna under varandra och inte bredvid. På tex ett biologiprov. Förklara och visa att du förstår, men inte för mycket text får då kan det dra ner betyget på provet.

 5. Om jag omformulerar till: Försök få rätt men om du inte kan chansa och gör den uträkning du tycker e bäst så kan du få poäng för att du försökte och att uträkningen var på rätt väg.

 6. Tycker att du har gottiga betyg för nuvarande men om du vill höja dom så kan du fråga dina kursrespektive lärare vad som krävs av dig för att uppnå ett högre betyg. Det kan handla om att läraren uppvisar betygsmålen (Vad som krävs för att nå respektive betyg). Sedan kan du sträva din prestation för kommande uppgifter och försöka få med det som betyget kräver.

  Betygen från 2011:

  A=2Op Utmärkt. MVG.
  B=17.5p Mycket bra. VG+/MVG-.
  C=15p Bra. VG.
  D=12.5p Tillfredsställande. G+/VG-.
  E=10p Tillräckligt. G.
  F=0p Otillräckligt. IG.

  Fx=Komplettering utav kurs. IFG.
  S=Ej slutförd kurs.
  P=Tillräckligt. G. Utdelas vid (special lärning) såsom praktik, laborationer, studiebesök osv...

Senast ändrad 6 Feb 2014, 08:26 av André Vifot Haas
Tråden har 13 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Nu i efterhand ångrar jag att jag stressade upp mig så mycket över betygen i åttan och nian. Hade 140 poäng mer än nödvändigt för att komma in på linjen jag sökte, och kunde låtit bli att pressa mig så pass hårt (blev jätteledsen om jag så fick ett B). På gymnasiet händer det att jag blir väldigt glad över ett E i matte eller hur nöjd som helst med ett B i svenska. Ta det lugnt och stressa inte upp dig själv i onödan; det leder aldrig till något bra. Och dessutom kommer du inte alls få det lättare om du äntrar högstadiet med A i alla ämnen, tvärtom, då förväntas det mer av dig. Det är bättre att höja sig successivt. 

Var muntlig utav bara helvete på lektioner, fråga lärarna om extra/fördjupningsuppgifter som kan göras. och viktigast av allt: var med på lektionerna, fokusera på vad som sägs så att du vet exakt vad lärarna vill ha.

Spana också in:

På bilden och slöjden handlar nog mycket om att skriva bra och noggranna utvärderingar om vad du gjort på lektionen gärna med "passande" ord t.ex på slöjden använda ord som rätsida och raksöm typ, sen vet jag ju inte om ni skriver utvärderingar i eran skola men så var det för mig iaf.

(fick D istället för A bara för jag skrev för lite) 

Sen idrotten handlar mest om att försöka och visa för läraren att du verkligen är aktiv och vill vara delaktig och inte bara stå i ett hörn och kolla på när dom andra t.ex spelar fotboll, sen hur bra/dålig du är brukar inte ha så stor betydelse för betygen.

Så här va det i alla fall i min skola, jag vet ju inte alls hur det är där du går men det borde ju va ungefär likadant. 

Sen får du väl lappar eller en länk till en sida du kan kolla vad du ska kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Snacka med lärare och få reda på vad som krävs av dig i respektive ämne. Plugga. Och tjata som fan på lärarna, var jobbig, låt dom veta att du vill nå högt. Men stressa inte, för när du är stressad och pluggar stannar ingenting kvar. Så när du väl pluggar, ta en paus då och då. 

Någon gång i din grundskoletid kommer du få ett betyg du inte vill ha, typ på ett prov och det är helt okej, låt dig inte bli nedslagen av sånt. Det är bara att samla krafterna och prestera bättre nästa gång. I åttan bölade jag varenda gång jag fick ett D hahaha, inte så friskt. Lycka till och plugga lugnt kompis