Forumet - Hur i helvete blir jag av med mitt djävla munsår?

Hur i helvete blir jag av med mitt djävla munsår?

4385 0 19
Okej.

Nu räcker det.

Jag har ett otroligt irriterande munsår på ena läppen, det är en vertikal spricka och det svider som fan, den typen som går upp när man gapar precis när det håller på att läka klart och sakta driver dig till vansinne och får din underläpp att se asäcklig ut hela vintern.

Jag kollade på Anti´s hemsida och det verkar inte som att munsåret är Herpes Simplex eftersom mitt utlöses av kyla och att jag är torr i huden och inte av "sol, mens, stress, överansträngning, feber etc.", och det utesluter ju att Anti, Vectavir eller någon annan av de salvorna/cremerna skulle funka, eller kan det vara det ändå/fungerar de mot munsår man får av andra anledningar?

Munsåret är inte heller "Små vätskefyllda blåsor." utan bara en spricka i huden/köttet på läppen.

Förut när jag har haft det har niveas creme, den i blå platta runda burken, funkat skitbra, men jag antar att vädret helt enkelt är för kallt för att det ska hjälpa nu.

När jag åkt till stockholm i några dagar, där är det inte lika cpkallt, eller när det inte vart cpkallt i några dagar här så har såret börjat läka, nästan helt, men så PANG så har fittkylan krupit sig på igen och såret kukar ur och spricker upp..

HUR FAN GÖR JAG? Finns det någon bra återfuktande creme, någon som testat anti/vectavir trots att munsåret inte är Herpes Simplex (eller är mitt munsår herpes ändå?), någon som testat compeeds munsårsplåster?

Image
Jonnybravo91:

angla sönder med lipsyl, försvarets och plåster så försvinner det nog snart.


Har ju testat mass fuktgörande, funderar på att köpa något bakteriedödade, om det är en infektion så kanske det går över då.

ska prova något som inte har parrafin och massa syntetskit i sig kanske, något naturligt och fint

Spana också in:

Wooo, ser lite coolt ut ändå. Men jag förstår din smärta, får munsår då och då och vill mörda lite varje gång. Eftersom ditt sår inte verkar vara av viruskaraktär så antar jag att det bästa du kan göra är att smörja in med fetfetfetfetkräm. Locobase eller idomin.