Forumet - Hur kan det vara inteligent att vanvårda sin kropp?

Hur kan det vara inteligent att vanvårda sin kropp?

668 0 41
Det tycks vara en allmän uppfattning bland många här på UM och i verkliga livet att övervikt/dålig kondition/missbruk/mm inte har med intelligensen att göra. hur tänker man då? kroppen är väl det mest heliga vi har och att inte vårda den så att den mår bra är väl inte vad jag kan kalla intelligent iaf.

Spana också in:

grön_apa:

Är väl i sin sak sen en fråga om hur man tror, jag tror att både själen och sinnet är en del av kroppen. ingen andlighet här inte[y]


Helig: 'som anses stå i nära förbindelse med det gudomliga och därför behandlas med religiös vördnad'

Andlighet: en vag och oaccentuerad beteckning på den del av vår världsåskådning som inte är direkt världslig, påtaglig eller materiell. Ande och materia är traditionella motsatsord. Några synonymer är fromhet, helighet, religiositet, själfullhet, spiritualitet och mysticism.

Lite fel ordval av dig då, kanske.
grön_apa:

Det tycks vara en allmän uppfattning bland många här på UM och i verkliga livet att övervikt/dålig kondition/missbruk/mm inte har med intelligensen att göra. hur tänker man då?


Du säger ju också att det har med intelligensen att göra:

grön_apa:

kroppen är väl det mest heliga vi har och att inte vårda den så att den mår bra är väl inte vad jag kan kalla intelligent iaf.


[wink]
grön_apa:

kanske det, skulle kunna fortsätta att argumentera men känns som det blir väldigt OT då.


Men nu har du ju inga argument kvar i ditt huvudinlägg. Det enda du säger där är att det inte är intelligent att strunta i sin kropp, då det är det heligaste vi har. Men om vi nu har heligare saker, religiöst eller andligt sett, så ger du ju inget som styrker ditt påstående.
Mawns:

. Men om vi nu har heligare saker


Ok så här fungerar det jag tror på, det finns ingen gud, ingen andligeht , inget liv efter döden, det enda vi har är den materiella värden, det är den vi lever i. Våran kropp är själva källan till våran existens och vårat liv eftersom livet är det närmsta vi kommer gudomlighet i våran värd så känns det somr man kan säga att kroppen står i nära förbindelse med livet.


Mawns:

'som anses stå i nära förbindelse med det gudomliga och därför behandlas med religiös vördnad'